You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Στα υπό εξέλιξη έργα Πατούλης και Ιωακειμίδης

Νίκαια: Στα υπό εξέλιξη έργα Πατούλης και Ιωακειμίδης

Νίκαια: Στα υπό εξέλιξη έργα Πατούλης και Ιωακειμίδης

Συνολικού προϋπολογισμού 1.648.000 ευρώ

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη.

Τα έργα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πλάτωνα» προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ και στην ανάπλαση τμήματος του καταργημένου νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας και παρακείμενου αλσυλλίου συνολικού προϋπολογισμού 848 χιλιάδων ευρώ.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Ιωακειμίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Λ. Χατζηπαυλίδης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπακατσέλος, Η. Βακαλάκης και υπηρεσιακά στελέχη.
Τα οφέλη από την υλοποίηση των έργων, όπως επισημάνθηκε και από τον
Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη είναι σημαντικά τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην αστική αναβάθμιση και την ανάπτυξη χώρων αναψυχής, άθλησης και πρασίνου.

Ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη και τα
στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του δήμου και αθλητές.
Μετά την ολοκλήρωση της επίβλεψης των έργων ο Περιφερειάρχης, η
Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Όταν ο πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται, τότε είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και την ποιότητα ζωής τους. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα συγκεκριμένα έργα που επισκεφθήκαμε στο δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η συμβολή της Περιφέρειας φαίνεται στην πράξη ότι έχει σημαντικά οφέλη. Στο νότιο
τμήμα τος παλαιού κοιμητηρίου έχει δημιουργηθεί ήδη ένας αθλητικός πόλος και συνεχίζουμε με μελέτη της Περιφέρειας προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπλαση και του υπόλοιπου ελευθέρου χώρου που έχει δημιουργηθεί. Σημαντική πρόοδο έχει σημειωθεί και στις αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο και στο αθλητικό
συγκρότημα του Πλάτωνα. Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας συμβάλει σημαντικά, τόσο στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλους τομείς που ενισχύουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων παιδιών και των αθλούμενων .
Συνεχίζουμε για καλύτερες και «έξυπνες» πόλεις. Η Περιφέρεια Αττικής καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι κοντά στις προσπάθειες των δημάρχων που αγωνίζονται να βελτιώσουν τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους πολίτες.

Δήμαρχος Νίκαιας -Α.Ι.Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης
Με τη βοήθεια της Περιφέρειας ολοκληρώσαμε μία ενεργειακή παρέμβαση στο κολυμβητήριο της πόλης μας, που είναι και το μεγαλύτερο της ευρύτερης περιοχής.
Είναι πολύ σημαντικό γιατί το κάναμε σε εποχή που δεν φαινόταν ότι θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά τουλάχιστον όσον αφορά στα ενεργειακά. Ήρθε η ενεργειακή κρίση και μπορώ να σας πω ότι εκεί που πληρώναμε το χρόνο για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου σε αέριο εκατό χιλιάδες ευρώ, μόνο τους δύο πρώτους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022 αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 46.000 ευρώ.
Αντιλαμβάνεται κανένας πόσο μεγάλη είναι η αύξηση στην τιμή της ενέργειας. Στόχος είναι το έργο αυτό να μειώσει κατά πολύ το ποσοστό της αύξησης στο ποσό που πληρώναμε για ενέργεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό διότι με ηλιακούς πλέον θερμοσίφωνες και με αλλαγή των θερμοηλεκτρικών, θα έχουμε πολύ λιγότερη κατανάλωση και πολύ καλύτερες συνθήκες. Να πούμε επίσης ότι στα έργα που ολοκληρώνουμε με την βοήθεια της Περιφέρειας είναι και η παρέμβαση στο Νότιο
τμήμα του νεκροταφείου, όπου εκεί διαμορφώσαμε ένα γήπεδο μπάσκετ, το οποίο κάνει χρήση και το 19ο Δημοτικό σχολείο, ένα γήπεδο τένις, παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο, όργανα γυμναστικής, παρέμβαση σε ένα πάρκο σκύλων και όλα αυτά με τη συνδρομή της Περιφέρειας. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι η Περιφέρεια έχει δώσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια στα αθλητικά έργα του Δήμου και όχι μόνο και επιπλέον, έχει αναβαθμίσει σχεδόν το σύνολο των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.

Τα έργα

Η ανάπλαση του Νότιου Τμήματος του πρώην Κοιμητηρίου Νεαπόλεως
Νίκαιας και του παρακείμενου αλσυλλίου είναι Προϋπολογισμού 848.000 €.
Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση μεγάλου μέρους του ανενεργού πρώην νεκροταφείου Νεάπολης Νίκαιας ώστε να δοθεί στους δημότες και ειδικά στους νέους του Δήμου για άθληση καθώς επίσης και να λυθεί το πρόβλημα της ποιοτικής ανάπτυξης των οικόσιτων ζώων με τη δημιουργία δικού τους ξεχωριστού χώρου.
Με το έργο θα υλοποιηθούν τα εξής:
 Στο Νότιο τμήμα του παλαιού νεκροταφείου: γήπεδο Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) διαστάσεων 15,50Χ31,70μ. και ένα γήπεδο Αντισφαίρισης (τένις) διαστάσεων 36,00Χ18,00μ.
 Στον ίδιο χώρο κατασκευάζονται επίσης: Διάδρομος πρόσβασης στον χώρο των γηπέδων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για χρήση από Α.μ.Ε.Α., κερκίδες παραπλεύρως του γηπέδου μπάσκετ, διαμόρφωση του χώρου γύρω από τα γήπεδα, φύτευση- άρδευση ελεύθερου χώρου, σύστημα αποχέτευσης ομβρίων, φωτισμός, περίφραξη των γηπέδων και περίφραξη του χώρου.
 Στο παρακείμενο αλσύλλιο: χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο, ράμπα πρόσβασης, χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, δύο ξύλινες πέργκολες, παγκάκια, φωτισμός και μικρής έκτασης εργασίες συντήρησης στον περιβάλλοντα χώρο.

Ενεργειακή Αναβάθμιση και Ανακατασκευή κλειστού γυμναστήριου Πλάτωνα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000 €, και στόχος είναι η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο αθλητικό συγκρότημα που βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη 92 στη Νίκαια.
Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:
1) Αντικατάσταση του Λέβητα παρασκευής του ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης των χώρων, ισχύος 650.000 kcal/h, με Λέβητα ιδίας ισχύος, υψηλής ενεργειακής κλάσης
2) Αντικατάσταση του Λέβητα κολυμβητικής δεξαμενής ισχύος 1.350.000 kcal/h, με Λέβητα ιδίας ισχύος, υψηλής ενεργειακής κλάσης για την κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ (Ζεστό Νερό Χρήσης)
3) Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος αυτόματης διαχείρισης των πηγών θερμικής ενέργειας

4) Εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος για την τροφοδοσία των υφιστάμενων θερμαντήρων (Boilers) του κολυμβητηρίου.
5) Αντικατάσταση των τριών πλακοειδών εναλλακτών που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του νερού της πισίνας, λόγω παλαιότητας και εκτεταμένων διαβρώσεων.
6) Εγκατάσταση νέου boiler τριπλής ενεργείας και συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών για την τροφοδοσία αυτού, στο χώρο του λεβητοστασίου του γυμναστηρίου για την κάλυψη των αναγκών αυτού σε ΖΝΧ.
7) Βελτίωση των θερμομονώσεων των σωληνώσεων.
8) Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας μικρού κόστους.
9) Επιστεγάσεις πολυκαρβονικών φύλλων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı