You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Ξεσηκώνονται γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Νίκαια: Ξεσηκώνονται γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Νίκαια:  Ξεσηκώνονται γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Σφοδρές διαμαρτυρίες συναντά η απόφαση της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων λόγω των εκπαιδευτικών κενών. Ειδικότερα, στο 9ο Γυμνάσιο, στη Νεάπολη της Νίκαιας, τα τέσσερα τμήματα της Γ΄τάξης συγχωνεύονται σε τρία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών να φτάνει στους 28 ανά τάξη, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών. Σειρά, όπως λένε, θα πάρει και το 7ο Γυμνάσιο όπου επίσης, υπάρχει έλλειψη καθηγητών.
Η Ένωση Γονέων Νίκαιας, καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης, να καλύψει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, προχωρώντας σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών και συμπτύξεις τμημάτων ενώ αντιπροσωπεία τους με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών θα επισκεφθεί τη Β΄βάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση και να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά.
Οι γονείς, για λόγους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς, απαιτούν άμεσα την αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15 έως 20 μαθητές ανά τμήμα, και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Ακόμα, ζητούν να λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα σχολεία και τα τμήματα ένταξης, να προσληφθούν δάσκαλοι ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη μαθητών και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.
Ενα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θέτει η Ενωση Γονέων Νίκαιας είναι αυτό της ανάγκης άμεσης επανεκκίνηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και της διεύρυνσής τους στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Ενωσης προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı