You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης στα προσφυγικά

Νίκαια: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης στα προσφυγικά

Νίκαια: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης στα προσφυγικά

Αλλάζουν εικόνα πέντε οικοδομικά τετράγωνα

Πέντε οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών περιλαμβάνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης των προσφυγικών στη Νίκαια και αναβάθμισης όλων των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων.  «Ήταν καιρός να ξεκινήσει» λέει ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης. «Εδώ και δεκαετίες, τα παλιά προσφυγικά της Νίκαιας, παλιώνουν και εγκαταλείπονται. Γκρεμίζονται και οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν γι’ αυτό. Ο Δήμος φυσικά, δεν μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικά κτήρια, όπως είναι πλέον τα προσφυγικά. Μπορεί όμως να παρέμβει στους εσωτερικούς χώρους, τα λεγόμενα «πλυσταριά» και να τους διαμορφώσει, ώστε να παρακινήσει και τους ιδιοκτήτες ν’ ασχοληθούν με τις ιδιοκτησίες τους».
Σύμφωνα με τη μελέτη, όλα τα δάπεδα κλπ, θα αποξηλωθούν, θα γίνουν νέες πλακοστρώσεις, θα κατασκευαστούν νέα παρτέρια, θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθεί άρδευση και νέος ηλεκτροφωτισμός τεχνολογίας Led.

Το έργο αυτό προϋπολογισμού 330.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, θα αναβαθμίσει τα σημεία συνάντησης των κατοίκων στους εσωτερικούς – κοινόχρηστους χώρους και θα τους προσδώσει και πάλι την εικόνα της «γειτονιάς».
«Ελπίζουμε ότι μέχρι τις γιορτές, στο τέλος του χρόνου, το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί» τονίζει ο κος Ιωακειμίδης κάνοντας γνωστό ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να εντάξει άλλα 23 οικοδομικά τετράγωνα στη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı