You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Κατάμεστο το “Μάνος Λοΐζος” για τον Δημήτρη Λιντζέρη

Νίκαια: Κατάμεστο το “Μάνος Λοΐζος” για τον Δημήτρη Λιντζέρη

Νίκαια: Κατάμεστο το “Μάνος Λοΐζος” για τον Δημήτρη Λιντζέρη

Παρ’ ότι οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούσαν, εντύπωση έκανε το γεγονός της πολύ μεγάλης προσέλευσης κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημ. Λιντζέρη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Μάνος Λοΐζος» της Νίκαιας, την Τετάρτη 25/01. Κατάμεστο ήταν όχι μόνον το μεγάλο θέατρο του πολιτισμικού αυτού Κέντρου (με πλήθος ανθρώπων να κάθονται όρθιοι), αλλά και ο εκθεσιακός χώρος, όπως και το προαύλιο.
Αρχικά διαβάστηκε ο θερμός χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, για την εκδήλωση, με ιδιαίτερη επισήμανση στην προσωπικότητα και το έργο του Δημ. Λιντζέρη, τόσο το ιατρικό, όσο και το κοινοβουλευτικό, επισημαίνοντας και τη σημαντική του ενασχόληση με τη ζωγραφική. Κατόπιν τον λόγο πήρε ο πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε με σαφήνεια και στοχαστικότητα για το εγχείρημα αυτό του Δημ. Λιντζέρη.

Ο κύκλος των ομιλητών ολοκληρώθηκε με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στον ευμεγέθη χάρτη του διαχρονικού Ελληνισμού, τον οποίο είχε φιλοτεχνήσει ο
ζωγράφος.

Στο τέλος συνοψίζοντας κι εμβαθύνοντας στον τρόπο και στα θέματα της ζωγραφικής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, μίλησε η επιμελήτρια του εικαστικού Καταλόγου και της εκθεσιακής παρουσίασης των έργων, η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, για τις πηγές έμπνευσης του κ. Δημ. Λιντζέρη και για την συμβολή του στην επιστήμη που υπηρετεί, όπως και στην τέχνη, μέσω των ανθρωπιστικών αξιών που συνεχίζει πάντα να υποστηρίζει.

Ακόμα θερμή και λόγια ομιλία για τον Δημ. Λιντζέρη και τα έργα του απηύθυνε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Και επίσης ο Δήμαρχος Νικαίας Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ανοίγοντας την εκδήλωση.

Ανάμεσα στον κόσμο που εκδήλωσαν την αγάπη τους προς τον Δ. Λιντζέρη
διακρίναμε την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, τον
Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά, τους βουλευτές κκ Ανδρέα Λοβέρδο και Δημ. Μαρκόπουλο, τους τέως υπουργούς Γιάννη Πανούση, Δημήτρη Ελευσινιώτη και Άκη Γεροντόπουλο, τον τέως βουλευτή και Δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, τον τέως βουλευτή κ. Λάλο και τον Πρόεδρο του ΝΑΤ Κων. Τσαγκαρόπουλ . Ακόμα πλήθος ιατρών Πανεπιστημιακών και μη, επιχειρηματιών και πολλοί φιλότεχνοι που παρακολούθησαν την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, η οποία ενθουσιωδώς ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı