You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Εγκαινιάστηκε το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του ΠΑ.ΠΕΙ.

Νίκαια: Εγκαινιάστηκε το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του ΠΑ.ΠΕΙ.

Νίκαια: Εγκαινιάστηκε το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του ΠΑ.ΠΕΙ.

Ημέρα γιορτής η χθεσινή για την πόλη της Νίκαιας καθώς εγκαινιάστηκαν με επισημότητα οι νέοι χώροι του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Εκεί όπου κάποτε ήταν το στάδιο της Άρσης Βαρών και στους χώρους του αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες, όπως ο Πύρρος Δήμας και αρκετοί άλλοι συναθλητές του.

“Το εμβληματικό αυτό πανεπιστημιακό συγκρότημα του οποίου η ουσιαστική λειτουργία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 κι από τότε ως και σήμερα με την προσθήκη του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Τουριστικών Σπουδών καθώς και των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τμημάτων, μετεξελίχθηκε σε παραγωγική εκπαιδευτική κυψέλη, δίχως αμφιβολία, αποτελεί για την πόλη μας, σημείο αναφοράς!” τονίζει εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος ενώ την κορδέλα των εγκανίων έκοψε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μέχρι σήμερα έχει αξιοποιηθεί το ¼ του χώρου από τα 44 στρέμματα και στα υπόλοιπα ¾ σ΄ύμφωνα με τον Δήμαρχο, πρόκειται να δημιουργηθούν άμεσα: • 9 πλήρως εξοπλισμένα μεγάλα αμφιθέατρα 200-400 ατόμων • 1 σύγχρονο συνεδριακό κέντρο 1.000 ατόμων με συνοδευτικούς χώρους • Σύγχρονη βιβλιοθήκη τουλάχιστον 2.000 μ2 • 40 περίπου κοιτώνες φιλοξενίας επισκεπτών • 60 χώροι που μπορούν να στεγάσουν εργαστήρια ή start-ups. • Χώρος εστιατορίου με πλήρη εξοπλισμό.

“Όπως αντιλαμβάνεστε, με το πανεπιστημιακό συγκρότημα στο άλλοτε Στάδιο Άρσης Βαρών, η πόλη μας αποκτά μια αναβαθμισμένη «ταυτότητα», είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εντυπωσιακή αυτή κατάκτηση και όπως είχα την ευκαιρία να πω, στον σύντομο χαιρετισμό μου στα εγκαίνια της Τετάρτης, ο Δήμος μας και προσωπικά εγώ, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες, υποστηρικτές της παραπέρα εξέλιξης του Πανεπιστήμιου Πειραιά” κατέληξε ο κος Ιωακειμίδης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı