You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Νίκαια: Γκράφιτι της Σμύρνης του 1922 στην πρόσοψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Νίκαια: Γκράφιτι της Σμύρνης του 1922 στην πρόσοψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Νίκαια: Γκράφιτι της Σμύρνης του 1922 στην πρόσοψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Η μελαγχολική επέτειος των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 εξακολουθεί να εμπνέει και να παρακινεί φορείς και πολίτες της Νίκαιας με την κάθε παρέμβαση να έχει και τη διαφορετικότητά της.

“Τελευταίο χαρακτηριστικό δείγμα απόδοσης τιμής στους πρόσφυγες παππούδες μας που εγκαταστάθηκαν στον Δήμο μας, φτιάξανε το βιός τους και έκτισαν από την αρχή τη ζωή τους, το γκράφιτι που απεικονίζεται στην πρόσοψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας” τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνικά απλουστευμένη αναπαράσταση της προκυμαίας της Σμύρνης, με τα καράβια σε αναμονή… Λίγες μέρες μετά, οι κατατρεγμένες οικογένειες του Μικρασιατικού Ελληνισμού μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα.

“Η επιλογή μας να αποτυπώσουμε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας με αυτό τον συμβολικό τρόπο το σεβασμό μας στους πρόσφυγες του 1922 υποκινήθηκε και από μια σημασιολογικά θετική σύμπτωση. Παραπλεύρως του Σχολείου βρίσκεται το Μέγαρο της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας και Πειραιώς.Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το σύνολο των εκδηλώσεων, που είναι πολλές και αξιόλογες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή” συμπλήρωσε ο κος Ιωακειμίδης.

(Δημιουργός του γκράφιτι, είναι ο νεαρός ζωγράφος Χρήστος Ρουμελιώτης)

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı