You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νέο Φάληρο: Μπίζνες πάνω στο… κύμα

Νέο Φάληρο: Μπίζνες πάνω στο… κύμα

Νέο Φάληρο: Μπίζνες πάνω στο… κύμα


Λόμπι της κτηματαγοράς έχουν πλευρίσει την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την οικοδόμηση ξενοδοχείου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ;

Για μπίζνες με ξενοδοχεία πάνω… στο κύμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» με αφορμή την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τη δόμηση του περιβάλλοντος χώρου. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει, ο Δήμος εισηγήθηκε χρήσεις εμπορικές, κατοικίας και αναψυχής στην άκρη του πάρκου επί της ακτής.
Ωστόσο, μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν από την παράταξη, ο Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε άγνοια και δέχθηκε να αποσυρθεί η παράγραφος με τις κατοικίες και τις εμπορικές χρήσεις.

«Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ, ταλαιπωρημένος από αυθαιρεσίες, ορίζεται ξεκάθαρα με βάση το πολεοδομικό καθεστώς του Πειραιά (ΓΠΣ) ως αμιγής χώρος πρασίνου και αθλητισμού. Η λαθροχειρία αυτή εντοπίστηκε στις συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί με θέμα το σχέδιο στην Γ’ Δημοτική Κοινότητα Νέου Φαλήρου και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου» αναφέρει η δημοτική παράταξη του Νίκου Μπελαβίλα σημειώνοντας πως «επί της ουσίας, τα όρια του υπό εκπόνηση σχεδίου “ξεχείλωσαν” και αντί να περιλαμβάνουν αυτά που προβλέπονταν να πολεοδομηθούν, δηλαδή, τα πρώην βιομηχανικά οικόπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, περιέλαβαν και το απέναντι πάρκο του ΣΕΦ ως τη θάλασσα».
Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, «όπως έγινε γνωστό από τον κ. Μώραλη, μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, ελήφθη υπουργική απόφαση από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά (ΑΔΑ: Ψ3ΚΠ4653Π8-13Θ) χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος Πειραιά, για την κίνηση διαδικασίας σύνταξης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) του Παραλιακού Μετώπου Αττικής για το τμήμα Πειραιάς – Σούνιο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η έκταση του ΣΕΦ».

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπελαβίλα, τα σχέδια αυτά υπάρχουν εδώ και μία πενταετία καθώς διάφορα λόμπι της κτηματαγοράς είχαν προτείνει στην Περιφέρεια Αττικής να οικοδομηθεί ξενοδοχείο επάνω στο κύμα. Επειδή η νομοθεσία το απαγορεύει, προτάθηκε τότε να βαφτιστεί η χρήση “κατοικία” με μικρές μονάδες να μετατραπούν σε ξενοδοχείο. «Αυτό είχε συμβεί και παλιότερα, όταν ένα αυθαίρετο του ΣΕΦ δίπλα στη θάλασσα, βαφτίστηκε “κτίριο διοίκησης” και νοικιάστηκε ως νυχτερινό κέντρο. Η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αφενός κατόρθωσε να αποσπάσει το ΣΕΦ από ακίνητο προς πώληση μέσω του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ και να το δώσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφετέρου αρνήθηκε να συναινέσει στην επενδυτική ιδέα της καταστροφής του πάρκου και της ακτογραμμής και το σχέδιο πάγωσε περί το 2018 για να επανέλθει σε πιο κατάλληλη στιγμή με πρόθυμη πολιτική ηγεσία».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της Περιφέρειας έχει εμπλέξει πάλι το ΤΑΙΠΕΔ στον σχεδιασμό του υπόλοιπου τμήματος του Φαληρικού Όρμου, όπου και εκεί συζητούνται ξανά τα σχέδια που υπήρχαν επί κυβέρνησης Σαμαρά, για δόμηση στο μεγάλο πάρκο και στο παραλιακό του μέτωπο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı