You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Νέες πράσινες και ανθισμένες γωνιές στον Δήμο Κορυδαλλού

Νέες πράσινες και ανθισμένες γωνιές στον Δήμο Κορυδαλλού

Νέες πράσινες και ανθισμένες γωνιές στον Δήμο Κορυδαλλού

Σε σειρά παρεμβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους με νέες φυτεύσεις εκατοντάδων, μικρών και μεγάλων, φυτών, προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού.  Πρόκειται για εικαστικές παρεμβάσεις με φυσικά και τεχνικά στοιχεία, που μετέτρεψαν υπάρχοντες κοινόχρηστους χώρους σε καλαίσθητα παρτέρια με άποψη. Δέντρα, θάμνοι, πολυετή και εποχιακά με πλούσια άνθηση, φυτά με ιδιαίτερο σχήμα και άλλα είδη με χαρισματική μορφή δίνουν χρώμα και ανάσα ζωής, αξιοποιώντας πρωτότυπες προτάσεις και επιτυχείς συνδυασμούς  σε κάθε γωνιά της πόλης. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν ξερά δέντρα, ενώ τοποθετήθηκε» έτοιμος χλοοτάπητας για να πρασινίσει εδαφικά κενά. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές του Κορυδαλλού.

 «Η αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου,  η προστασία και η επέκταση του αστικού πρασίνου είναι διαρκής και καθημερινός στόχος της δημοτικής αρχής, που δεν αποτελεί ευχολόγιο αλλά βρίσκεται στην ατζέντα της καθημερινότητας μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρία Διακάτου καλεί κατοίκους και επαγγελματίες να συμβάλλουν στη προστασία του πρασίνου: «Πρέπει όλοι να συνδράμουμε για ένα πράσινο περιβάλλον και να προστατεύουμε τους φυτικούς οργανισμούς. Να βοηθάμε στη φροντίδα τους, ακόμα και με λίγο καθαρό νερό. Έτσι μόνο θα εξασφαλιστεί το δυναμικό έργο της Διεύθυνσης Πάρκων και Κηποτεχνίας και δεν θα πάει χαμένη η προσπάθεια για την μεγάλη αλλαγή».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı