You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Μύρισαν εκλογές και το ρίχνουν στον… αγώνα

Μύρισαν εκλογές και το ρίχνουν στον… αγώνα

Μύρισαν εκλογές και το ρίχνουν στον… αγώνα

Σε προεκλογική τροχιά βρίσκονται τοπικοί άρχοντες και δημοτικές παρατάξεις. Με την ανατολή του 2018 δήμαρχοι και περιφερειάρχες, υπό την καθοδήγηση των επικοινωνιολόγων τους, σχεδιάζουν τη στρατηγική τους με στόχο – τι άλλο; – την επανεκλογή τους.

Αρχισε, ήδη, από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας η προσπάθεια να αναδειχθεί το έργο των δημοτικών αρχών (υπαρκτό και ανύπαρκτο) για να αναθερμανθεί η σχέση με τους παραμελημένους δημότες σερβίροντάς τους την ξαναζεσταμένη «σούπα» με τα υπεσχημένα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

Αφορμής δοθείσης το άρθρο του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στην εφημερίδα του Δήμου “Πόλις” για τον «Δράκο της ΔΕΗ, όπου ο κος Βρεττάκος θυμήθηκε να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης επαναλαμβάνοντας εμμέσως πλην σαφώς όσα έλεγε με πομπώδες ύφος τέσσερα χρόνια πριν. Δηλαδή, λίγο πριν κόψει πρώτος το νήμα της εκλογικής αναμέτρησης και αναλάβει το τιμόνι του Δήμου.

Ενισχύουμε λοιπόν, τη μνήμη του με τα όσα έλεγε παραμονές εκλογών του 2014 ζητώντας την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ και την απόδοση των χώρων στον λαό. «Αυτό είναι το μνημόνιο του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας και είναι αδιαπραγμάτευτο» έλεγε χαρακτηριστικά τότε.

Μία από τα ίδια και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά. «Σήμερα, είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητο η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ να σεβαστούν την υπογραφή τους και να αποδώσουν τον ιστορικό αυτό χώρο στα χέρια του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Ο χώρος οφείλει και θα πάρει, με τη βοήθεια και παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, τη μορφή που του αξίζει». Το απλοϊκό ερώτημα που ανακύπτει είναι «…και τι έκανε τέσσερα ολόκληρα χρόνια;».

Την ίδια «πιπίλα» της απομάκρυνσης του εργοστασίου χρησιμοποιούν ανεξαιρέτως, όλοι οι δήμαρχοι της πόλης, από τη δεκαετία του ’70.

Δεν είναι, βεβαίως, μόνο ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας που ανεβάζει τους τόνους. Προ μηνός αναζητήσαμε τον Δήμαρχο Περάματος προκειμένου να μας ενημερώσει λεπτομερώς για τα όσα είπε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων. Ωστόσο, ο κος Λαγουδάκης – ο οποίος σαφέστατα δεν επιζητά τη ρήξη με την κυβέρνηση – απέφυγε να μας ενημερώσει αναλυτικώς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η δημοτική του αρχή και ποιο το αγωνιστικό πλαίσιο για να απομακρυνθούν τα «καζάνια του θανάτου» από το Πέραμα. Γιατί άραγε; Ισως γιατί ανήκουν στη σφαίρα της σεναριολογίας για προεκλογική κατανάλωση και μόνο; Αλλωστε, οι δεξαμενές των καυσίμων ήταν πάντα το “αγαπημένο true story”, μαζί με την ανεργία στο Πέραμα, και αποτελούσαν βασικό κεφάλαιο στα εκλογικά προγράμματα των υποψηφίων όλων των κομματικών αποχρώσεων που ενισχύουν το προφίλ του «αγωνιστή δημάρχου» ανεβάζοντας τον βαθμό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του. Ναι μεν, δοκιμασμένη συνταγή αλλά, όπως έχει διδάξει η τοπική ιστορία, δεν κρίνει και τον νικητή. Εγγυάται πάντως, διόλου ευκαταφρόνητα «έσοδα» στα προεκλογικά «ταμεία».

Νάνσυ Αλευρά

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı