You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μπελαβίλας προς Μώραλη: “Εχεις το σθένος να πεις “όχι” στην Κινέζα πρέσβειρα για το Μall στο Παλατάκι;

Μπελαβίλας προς Μώραλη: “Εχεις το σθένος να πεις “όχι” στην Κινέζα πρέσβειρα για το Μall στο Παλατάκι;

Μπελαβίλας προς Μώραλη: “Εχεις το σθένος να πεις “όχι” στην Κινέζα πρέσβειρα για το Μall στο Παλατάκι;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Μώραλη σχετικά με την αντίθεση που εξέφρασε ο πρώτος στον υπουργό Ναυτιλίας όσον αφορά το master plan του ΟΛΠ για το Mall στο Παλατάκι, την ανέγερση ξενοδοχείου και την επέκταση της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή. Ο κος Μπελαβίλας τον κάλεσε να πει κι εκείνος με σθένος όχι στον Ουρανοξύστη – Ξενοδοχείο απάντησε τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε επειδή χθες χάσατε την ψυχραιμία σας θα σας θυμίσω μιά ιστορία που την ξέρει όλος ο κόσμος.

Όταν η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού πριν δύο χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί τοποθετήθηκα δημόσια με ένα πολύ σκληρό κείμενο εναντίον της πρότασης. Το έκαναν και άλλοι πολεοδόμοι όπως και κινήσεις πολιτών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το γήπεδο δεν πήγε στο Γουδί και το πάρκο σώθηκε. 
Με λίγα λόγια, ανεξάρτητα από το αν ανήκω σε έναν πολιτικό χώρο ή όχι, την άποψη μου δεν δίστασα ποτέ να την πω δημόσια, αν αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει την πόλη, τους ανθρώπους, το περιβάλλον.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε το ίδιο: Να αντισταθείτε δημόσια σε μία πρόταση που κάνει ο επιχειρηματίας που σας στηρίζει λ.χ. για μια επένδυση ή για μία επέκταση ενός γηπέδου. Φοβάμαι ότι την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα της βούλησής σας θα πάψετε να είστε δήμαρχος. Καταλάβατε τη διαφορά μας.
Για να μη στενοχωριόμαστε όμως, νομίζω ότι μετά την τοποθέτηση μου ενώπιον του Υπουργού Ναυτιλίας, το ευχάριστο είναι ότι σύσσωμος ο Πειραιάς, και εσείς μαζί, λέει σήμερα δημοσίως για πρώτη φορά όχι στο Μall στο Παλατάκι. Σας προτείνω να τηλεφωνήσετε σήμερα και εσείς στην Κινέζα πρέσβειρα, που όπως μας είπατε επικοινωνείτε, και να της το ξεκαθαρίσετε! Εξ άλλου αν θυμάμαι καλά είστε μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ. Προτείνω τέλος, παρότι ίσως είναι ελκυστική ιδέα κάποια επιχείρηση φιλική σας να αναλάβει την κατασκευή ή την λειτουργία του ουρανοξύστη-ξενοδοχείου να τολμήσετε και με το ίδιο σθένος να πείτε και εσείς, όπως είπα και εγώ όχι και στον ουρανοξύστη. Θα κάνει πολύ καλό στο Χατζηκυριάκειο. Η επιχείρηση θα μπορούσε να βρει άλλου μέρος να κτίσει ξενοδοχείο με λιγότερους ορόφους. Κάτι σχετικό ούτως ή άλλως έχετε δρομολογήσει στον Άγιο Διονύση, στον Παπαστράτο. Καλή σας μέρα”.

Η ανακοίνωση Μώραλη

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κος Μώραλης είχε αναφέρει τα εξής:

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μπελαβίλας, συμφωνεί με την από 18/7/2018 εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των συμβούλων. Στην εισήγησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρονται στο master plan του Ο.Λ.Π., όπως είναι η δημιουργία mall εντός της λιμενικής ζώνης, τα ύψη των κτηρίων τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με την πόλη, η σύνταξη και έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) σχετικά με την επέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης κυκλοφοριακών μελετών.
Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί για όλους το γεγονός της εκκωφαντικής σιωπής του σημερινού υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους διαχρονικά της Δημοτικής Παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, όταν ο πρώην επικεφαλής της και πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις, μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.
Καλό θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει άποψη ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı