You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μονομαχία με δύο νικητές

Μονομαχία με δύο νικητές

Μονομαχία με δύο νικητές

Αλλά… την παράσταση έκλεψε η αποχή που έφτασε το 64,63% – 5.505 λιγότερες ψήφους ο Μώραλης στον β’ γύρο – Πολύ σκληρός για να «πεθάνει» ο Βλαχάκος

Με πρωταγωνίστρια την αποχή που άγγιξε το δυσθεώρητο 64,63% ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Πειραιά γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για τον βαθμό εκπροσώπησης της πειραϊκής κοινωνίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Παρόλη την τιτάνια προσπάθεια και προσωπική μάχη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού αλλά και την… αλόγιστη προεκλογική δαπάνη, ο Γιάννης Μώραλης δεν κατάφερε να υπερβεί το 60%, καταλαμβάνοντας τελικώς, το 57,81% ενώ από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του β΄γύρου είναι πως έχασε 5.505 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Αντιθέτως, ο Νίκος Βλαχάκος που άντεξε τους «κλυδωνισμούς» και όντας βαριά «λαβωμένος» από την προδοσία υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων που αυτομόλησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του περισσότερους Πειραιώτες και να αυξήσει τις ψήφους του κατά 344, τερματίζοντας με 42,19% και πλήττοντας έτσι το γόητρο του «Πειραιά Νικητή».

Και οι δύο μονομάχοι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ευχαρίστησαν τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες για τη στήριξή τους ενώ αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη Μαρινάκη στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Βλαχάκου, όχι απλώς για να τον συγχαρεί αλλά για να του απευθύνει εμμέσως πλην σαφώς, πρόταση συνεργασίας. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μώραλης με τον «Πειραιά Νικητή» κατέλαβε μόλις 22 έδρες από τις 29 που είχε καταλάβει το 2014, κι αυτό περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό την ευχέρεια άσκησης της δημοτικής εξουσίας, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για Δήμαρχο μειοψηφίας. Η συμπόρευση με τον «Πειραιά Πόλη Πρότυπο» που εξασφάλισε 13 έδρες από τον α’ γύρο φαίνεται να είναι μονόδρομος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εξ ου και η προσέγγιση το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης. Σίγουρη θεωρείται δε η μετεκλογική συνεργασία με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς σε Τάξη», Κωνσταντίνου Νιζάμη ο οποίος συγκέντρωσε 0,9% κατακτώντας μία έδρα.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμανε αυτομάτως και το τέλος των εχθροπραξιών, αφού και οι δυο πλευρές, προτάσσουν το συμφέρον του Πειραιά. Χαρακτηριστική δε, είναι η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι  «ο Πειραιάς είναι ένας και αδιαίρετος».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı