You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μνημόνιο συνεργασίας Π.Ε. Πειραιά – Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Μνημόνιο συνεργασίας Π.Ε. Πειραιά – Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Μνημόνιο συνεργασίας Π.Ε. Πειραιά – Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Μνημόνιο συνεργασίας σε τεχνολογικά και αναπτυξιακά θέματα υπέγραψε για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Χρήστου και ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στην προσπάθεια για την προαγωγή της ανάπτυξης, της επιστημονικής γνώσης, της τεχνογνωσίας, της τεχνολογικής καινοτομίας και της αξιοποίησης των ανθρωπίνων πόρων στην Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Στόχοι της κοινής αυτής προσπάθειας είναι:

Η επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων ανάπτυξης, βελτίωσης ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνογνωσίας, τεχνολογικής καινοτομίας, κοινωνικής συνοχής και αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού.

 Η δικτύωση και συνέργεια των θεσμικών οργανισμών και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

 Η προώθηση θεσμών και εφαρμοσμένων προγραμμάτων, που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και την παραγωγή και προώθηση νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι στόχοι αυτοί μπορούν να υλοποιηθούν με δράσεις όπως:

1. Παροχή επιστημονικών και τεχνολογικών συμβουλών από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε όλους τους τομείς όπου υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον και δραστηριότητα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

2. Εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε αντικείμενα και θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και στα οποία η ΣΝΔ διαθέτει τεχνογνωσία, υποδομή και επιστημονικό δυναμικό

3. Οργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (ημερίδων, συνεδρίων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, και προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης) από τη ΣΝΔ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

4. Υλοποίηση – αξιοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, του 7ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος – Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη (FP7) καθώς και άλλων Προγραμμάτων δημόσιας χρηματοδότησης.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου αναφέρθηκε τόσο στη συμβολική όσο και στην ουσιαστική σημασία της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας. Ο κ. Χρήστου μίλησε για την αναπτυξιακή διάσταση αυτής της συνεργασίας και τα προσδοκώμενα οφέλη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας από τη συνεργασία και τη σύνθεση των απόψεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόθεση της Π.Ε. Πειραιά για ανάλογη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το ΤΕΙ Πειραιά και αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχει η Ε.Ε.

Από την πλευρά του ο Διοικητής στης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου επισήμανε ότι με πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η επιστημονική γνώση και η τεχνογνωσία του Πολεμικού Ναυτικού και συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όφελος της κοινωνίας και με στόχο την οικονομική ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδοσίου μίλησε για την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ Πολεμικού Ναυτικού και Εμπορικού Ναυτικού καθώς και της εγχώριας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, για τη μέγιστη τεχνολογική σύγκλιση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στάθηκε ιδιαίτερα στα ουσιαστικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό της προσπάθειας αυτής, η οποία αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αλλά ανοίγει και τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Για τη δυνατότητα συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας μίλησαν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος όσο και ο υφυπουργός κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης. Ο υπουργός συνεχάρη τις δύο πλευρές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και δήλωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα σταθεί στο πλευρό τους. Είπε ακόμη, ότι έτσι οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα ότι βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και θα συνεργαστούν μαζί της με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, προϋπόθεση για την οποία είναι η διατήρηση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Την τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, οι βουλευτές Τζένη Βαμβακά και Μαρία Ρεπούση, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Αναστάσιος Αποστολάκης, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, ο δήμαρχος Περάματος κ. Παντελής Ζουμπούλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζαρος Βρυζίδης, ο διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ελληνιάδης, ο διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Σπυρίδων Δημουλάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού Υποναύαρχος Μιχάλαρος, ο Διευθυντής Υγειονομικού Υποναύαρχος Αιμίλιος Χρηστίδης, ο υποδιοικητής ΣΝΔ Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, ο διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης ΣΝΔ Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Χριστόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Αξαρλής, Σπύρος Σπυρίδων, Παναγιώτης Βουδούρης και Γιάννης Μπενέτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Παναγιώτης Κουβάτσος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπενέτος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı