You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Πού οφείλεται η αντικυβερνητική ρητορική Μώραλη;

Οι υψηλοί τόνοι για Δικαστικό Μέγαρο, Μετρό, Τραμ, τη ΧΡΩΠΕΙ και το 3,25% από τον τζίρο τον ΟΛΠ μόνο τυχαίοι δεν είναι. Υποδηλώνουν την αλλαγή στρατηγικής από τον Δήμαρχο Πειραιά και την υιοθέτηση του σκληρού ροκ έναντι της κυβέρνησης. Ξαφνικά ο μετριοπαθής Δήμαρχος εμφανίζεται διατεθειμένος να συγκρουστεί μαζί της με αιχμή του δόρατος τα μεγάλα ζητήματα της πόλης που καρκινοβατούν παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει. Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος άρχισε να βγάζει στη «σέντρα» την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να μη χρεωθεί όπως λένε, τη δική τους αναποτελεσματικότητα και εισπράξει τη δυσαρέσκεια των συνδημοτών του στις κάλπες.

Στη στροφή των 180 μοιρών του Δημάρχου συνετέλεσε βεβαίως, και η δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη που τον οδήγησε σε έξοδο και από το Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν μιλώντας για την πρώτη προσωπική του ήττα. Στον 7ο όροφο του Μεγάρου της πλατείας Κοραή, και όχι μόνο, είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση διευκολύνει με τη στάση της τους «ενορχηστρωτές» του σχεδίου που προβλέπει την αποκαθήλωση και επιχειρηματική του εξόντωση.

Ωστόσο, καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Γιάννης Μώραλης με την αντικυβερνητική του στάση επιδιώκει συν τοις άλλοις και τη στήριξη της ΝΔ. Ηδη το «φλερτ» έχει ξεκινήσει με διαμεσολαβητή άνθρωπο από τον χώρο του Τύπου, με στενούς δεσμούς με την Ντόρα Μπακογιάννη, να έχει κομβικό ρόλο. Αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος όπως λένε έγκυρες πηγές, έχει κάνει μαρκάρισμα σε πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του αρχηγού της ΝΔ προκειμένου να του ανοίξει «πόρτα».

Όπως όλα δείχνουν, η ανοχή που επεδείκνυε ο Δήμαρχος έφτασε στο τέλος της δεδομένου ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Γιάννης Μώραλης θέλει να αντιστρέψει το κλίμα δυσφορίας που εισπράττει από την τοπική κοινωνία. Πέρα από τις σημαντικές δωρεές του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Πειραιώτες διαπιστώνουν στασιμότητα και απλή διαχείριση της καθημερινότητας η οποία κρίνει και τον νικητή κάθε εκλογικής αναμέτρησης.  Ο Δήμαρχος και η ομάδα επικοινωνίας του εκτιμούν ότι η εκλογική του επικράτηση θα γίνει εύκολη υπόθεση μόνον στην περίπτωση που δεν έχει απέναντί του στις εκλογές έναν ισχυρό, άφθαρτο αντίπαλο που θα έχει τη στήριξη της γαλάζιας παράταξης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı