You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας Γαβρίλη για τον Δήμο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας Γαβρίλη για τον Δήμο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας Γαβρίλη για τον Δήμο Πειραιά

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου έγινε την Τρίτη 2 Μαΐου η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Γιώργου Γαβρίλη για τον Δήμο Πειραιά.

Ο Γιώργος Γαβρίλης, που διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά την περίοδο 2014- 2019, επιλέχθηκε ομόφωνα από τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους» ως ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ακολούθησε ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για στήριξη της υποψηφιότητάς του

Στη χθεσινή εκδήλωση η μεγάλη συμμετοχή πολιτών, φίλων και συνοδοιπόρων του Γιώργου Γαβρίλη από τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής, Αριστερής παράταξης και η παρουσία πολλών μελών και φίλων της ιστορικής παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και του «Πειραιά για Όλους», δημιούργησε έντονο συναισθηματικό φορτίο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

«Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ένα νέο παράδειγμα που δεν θα έχει πάντα ταυτίσεις με κεντρικές, κυβερνητικές αποφάσεις ούτε εξαρτήσεις από μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα, που θα είναι ικανό να διεκδικήσει την ιστορική ανατροπή στο Δήμο Πειραιά. Ένα πλειοψηφικό ρεύμα που δεν θα είναι πολιτικά ουδέτερο αλλά θα έχει πολιτική ταυτότητα».

Ο Γιώργος Γαβρίλης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί «άγονες αντιπαλότητες, σ’ ένα τοξικό κλίμα», αλλά «σύγκριση στο πεδίο των ιδεών, των θέσεων και της πολιτικής δράσης».

«Λέμε ΝΑΙ στην διαφωνία, στην αντιπαράθεση, αλλά λέμε ΟΧΙ στην χωρίς αρχές, όρους και όρια πολιτική αντιπαλότητα, που, τελικά, στέλνει τον κόσμο στην αποχή και εμπεδώνει ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης χαμηλών προσδοκιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού επεσήμανε ότι «θα προκύψει από διαδικασίες συνδιαμόρφωσης. Θα είναι ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο, που θα κινείται σε τρία επίπεδα: οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην πόλη «επιχειρούνται αλλαγές για τις οποίες η δική μας περιφερειακή αρχή είχε καθοριστική συμβολή, όπως οι παρεμβάσεις στον Άγιο Διονύσιο, στο Τουρκολίμανο, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ). Αυτές έφεραν στον Δήμο, στη πόλη μας 83 εκατομ. €», για να αναφέρει ότι «η χαμηλή απορροφητικότητα δείχνει την ανάγκη να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα της δημοτικής αρχής».

Επίσης, ο Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα, που όπως είπε ο Δήμος πρέπει να έχει γνώση και λόγο, ξεπερνώντας αρμοδιότητες και τυπικά όρια, όπως το κυκλοφοριακό, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η Υγεία, η Παιδεία, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι σχέσεις πόλης και λιμανιού, η ανακύκλωση του νερού της Ψυττάλειας, το παραγωγικό μοντέλο κ.α.

Γιώργος Γαβρίλης παρουσίαση της υποψηφιότητάς του Για τον Δήμο Πει-ραιά στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου ©Ελένη Γρηγοριάδου

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς  απηύθυναν ο μέχρι τώρα επικεφαλής της παράταξης Νίκος Μπελαβίλας, οι δήμαρχοι Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ακόμα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας, η ακτιβίστρια κάτοικος Πειραιά Ζωή Πεντότη, ενώ διαβάστηκε μήνυμα της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı