You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Με ηχηρές απουσίες η επιμνημόσυνη δέηση για τον βομβαρδισμό του 1944

Με ηχηρές απουσίες η επιμνημόσυνη δέηση για τον βομβαρδισμό του 1944

Με ηχηρές απουσίες η επιμνημόσυνη δέηση για τον βομβαρδισμό του 1944

75 χρόνια πέρασαν από τον βομβαρδισμό του Πειραιά. Στις 11 του Γενάρη του 1944 οι συμμαχικές δυνάμεις σκόρπισαν τον θάνατο στο μεγάλο λιμάνι με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 700. Σήμερα, ο Δήμος Πειραιά, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο Νεκροταφείο της Ανάστασης παρουσία λιγοστών επισήμων. Μόλις δύο βουλευτές έδωσαν το παρών ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του αντιπεριφερειάρχη αλλά και του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Χρόνο με τον χρόνο δε λιγοστεύουν και οι συγγενείς των θυμάτων του βομβαρδισμού. Μόλις δύο ήταν οι άνθρωποι που έζησαν τις μαρτυρικές εκείνες στιγμές. Ο ένας ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Κουβάτσος.

“Η υπενθύμιση αυτού του τραγικού για την πόλη γεγονότος, μπορεί να αποτελέσει για όλους εμάς σήμερα ένα μήνυμα, ότι ακόμα και μετά από εξαιρετικά δύσκολες  περιόδους, μπορούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα με ομοψυχία και να προχωράμε μπροστά με σκληρή δουλειά” τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά.

Η  τελετή μνήμηςτην οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ολοκληρώθηκε με κατάθεση  στεφάνου από τον Γιάννη Μώραλη και με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης  Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι Βουλευτές Πειραιά Ελένη Σταματάκη και Κώστας  Κατσαφάδος. Ο Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Αγραπίδης. Οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Σιγαλάκος και Σταύρος Βοϊδονικόλας. Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Γιάννης Βοϊδονικόλας. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αλιφραγκής, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την Ελληνική Αυγή Γρηγόρης Δεμέστιχας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και συγγενείς των θυμάτων του βομβαρδισμού.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı