You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Με ενισχυμένο πρωτόκολλο υγείας ξεκινούν οι κρουαζιέρες της MSC Cruises στη Μεσόγειο

Με ενισχυμένο πρωτόκολλο υγείας ξεκινούν οι κρουαζιέρες της MSC Cruises στη Μεσόγειο

Με ενισχυμένο πρωτόκολλο υγείας ξεκινούν οι κρουαζιέρες της MSC Cruises στη Μεσόγειο

Με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο, που είναι σχεδιασμένο για τη βέλτιστη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών, των πληρωμάτων καθώς και των τοπικών κοινοτήτων στα μέρη που θα επισκεφθούν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, η MSCCruises επανεκκινεί τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.

Η αρχή γίνεται με δύο κρουαζιερόπλοια της MSCCruises, το MSCGrandiosa και το δημοφιλές MSCMagnifica, τα οποία θα πραγματοποιούν 7ήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική και την Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα. Το MSCMagnifica θα επισκέπτεται πέντε προορισμούς, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε ξανά τα λιμάνια της και υιοθέτησε πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας τα οποία η MSCCruises εφαρμόζει στα δικά της πρωτόκολλα.

Αναλυτικά, το MSCMagnifica θα αναχωρεί από το Μπάρι της Ιταλίας και θα επισκέπτεται, κατά σειρά, την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και στη συνέχεια την Τεργέστη, προτού επιστρέψει και πάλι στο Μπάρι. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, έως το τέλος Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου βάσει του έως τώρα σχεδιασμού της εταιρείας, υπό την αίρεση της έγκρισης των ιταλικών αρχών και της ετοιμότητας των ελληνικών λιμανιών. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, το πρώτο δρομολόγιο θα φτάσει στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου, στο Κατάκολο στις 24 και στον Πειραιά στις 25 του μήνα. Εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία θα ανακοινώσει το σχεδιασμό της για τον προσεχή χειμώνα.

Για αυτήν την αρχική φάση επανεκκίνησης των δρομολογίων, τα δύο πλοία της MSCCruises θα καλωσορίσουν μόνο επισκέπτες που είναι κάτοικοι χωρών Σένγκεν. Επιπλέον, τα δρομολόγια στη Μεσόγειο έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, λαμβάνοντας υπόψη την προσβασιμότητα των λιμένων και μειώνοντας, όπου είναι δυνατόν, τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ή των πτήσεων από τους επισκέπτες.

Όπως τονίζει ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, SeniorAdvisor Θεσμικών και Θαλάσσιων Υποθέσεων της MSCCruises, «θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια επιβατών, πληρωμάτων και τοπικών κοινοτήτων, αλλά χωρίς να αλλοιώνεται η κορυφαία εμπειρία κρουαζιέρας με τα πλοία της MSCCruises, η εταιρεία μας επανεκκινεί τη δραστηριότητά της στη Μεσόγειο, κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας παγκοσμίως. Και έχει ξεχωριστή σημασία ότι σημαντικό κομμάτι αυτής της επανεκκίνησης είναι η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για τις εταιρείες και τους επιβάτες κρουαζιέρας. Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που προκάλεσε σε όλα τα επίπεδα η κρίση της πανδημίας, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η επανεκκίνηση είναι μια νέα αρχή δυναμικής ανάπτυξης για τον κλάδο μας».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı