You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Με άλλοθι την οικονομική κρίση

Με άλλοθι την οικονομική κρίση

Με άλλοθι την οικονομική κρίση

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι πολυεθνικές διαψεύδοντας ότι ζήτησαν από τον κο Χατζηδάκη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού αλλά, ως γνωστόν, καπνός χωρίς φωτιά, δεν υπάρχει. Δεν είναι δα ούτε η πρώτη φορά που διαψεύδεται κάτι για να επαληθευτεί λίγο αργότερα. Η καλύτερη επιβεβαίωση είναι η διάψευση. Μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς.

Τι σημαίνει, όμως, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού; Πάντως όχι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιπλέον «κούρεμα» των 580 ευρώ σημαίνει απαλλαγή από τα «ψωράλογα». Δηλαδή, απόλυση του «γηραιού» προσωπικού (άνω των 40) χωρίς το προστατευτικό πλέγμα της εργατικής νομοθεσίας και αντικατάστασή του από νεαρά άτομα χωρίς θεμελιωμένα δικαιώματα και εργασιακά κεκτημένα. Πλέον οι «υπερευαίσθητες», αδηφάγες πολυεθνικές που έχουν μέσα σ’ όλα και την… έγνοια του άνεργου 20άρη και 25άρη, έχουν φροντίσει να τους «αποκαταστήσουν» επαγγελματικά προσφέροντάς τους μεροκάματα της πείνας α λά… China.

Γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών αμείβει με 220 ευρώ τον ημιπασχολούμενο νέο για εργασία 6 ημερών, υποχρεώνοντάς τον να επισκέπτεται στο τέλος της εβδομάδας τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας προκειμένου να υπογράφει την παραίτησή του(!) για να μη θεμελιώνει δικαιώματα και να είναι η εργοδοσία ανά πάσα στιγμή απαλλαγμένη από υποχρεώσεις όταν έρθει η ώρα του σουταρίσματος. Πού είναι άραγε η Eπιθεώρηση Eργασίας;

Άλλη γνωστή ευρωπαϊκή αλυσίδα με οικιακά είδη, δια μέσου αγγελίας αναζητά νεαρά άτομα για το πλυντήριο αυτοκινήτων που λειτουργεί στους υπόγειους χώρους στάθμευσης, δοκιμάζοντάς τους για μία ημέρα επί 10 ώρες. Στο τέλος της ημέρας και αφού έχουν καθαρίσει καμιά τριανταριά αυτοκίνητα, ο υπεύθυνος τούς δίνει το μπουρμπουάρ των 20 ευρώ χωρίς παραστατικά – κοινώς μαύρα – λέγοντάς τους πως θα τους ειδοποιήσει γιατί έχει να δοκιμάσει κι… άλλους. Πού είναι άραγε η Επιθεώρηση Εργασίας;

Δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις όπου νέοι άνθρωποι εξαπατώνται στην προσπάθειά τους να βρουν μια θέση εργασίας. Εχουν τις πλάτες του ανάλγητου ελληνικού κράτους που επιτρέπει στις πολυεθνικές να κάνουν τους νέους μας βορά στο βωμό του κέρδους τους με άλλοθι την οικονομική κρίση.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı