You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Με άδεια χέρια έφυγαν οι κάτοικοι της Πειραϊκής από το γραφείο του Υπουργού

Με άδεια χέρια έφυγαν οι κάτοικοι της Πειραϊκής από το γραφείο του Υπουργού

Με άδεια χέρια έφυγαν οι κάτοικοι της Πειραϊκής από το γραφείο του Υπουργού

Την επανεξέταση της μελέτης σκοπιμότητας του έργου της επέκτασης των υποδομών για την κρουαζιέρα στην Πειραϊκή με τη δημιουργία 2+4 νέων προβλητών που εκπονήθηκε την προηγούμενη δεκαετία με βάση τις εκτιμήσεις και  προσδοκίες της εποχής εκείνης, ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον Δήμαρχος.

Οι κάτοικοι πρότειναν στον κο Κουρουμπλή τα 120 εκατ. ευρώ του έργου αυτού να διατεθούν για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από Νέο Φάληρο μέχρι Πειραιά για να προεκταθεί η παραλιακή λεωφόρος μέχρι το λιμάνι.

Ο υπουργός τούς επεσήμανε ότι το έργο έχει ενταχθεί  – και μάλιστα ως ‘υποχρεωτικό’, συνοδευόμενο με  95% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση – στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού από το Δημόσιο προς την ΟΛΠ Α.Ε.- COSCO, μία σύμβαση που η Πολιτεία δεν μπορεί μονομερώς να τροποποιήσει.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι  με φροντίδα του  κ. Μώραλη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε.,  πρόκειται να συναντήσουν τη Διοίκηση της εταιρίας προς την οποία επίσης  θα εκθέσουν τη σφοδρή εναντίωση των κατοίκων “προς το περιττό αυτό έργο που θα καταστρέψει για πάντα τη μοναδικού κάλλους Πειραϊκή Ακτή, μόνο και μόνο γιατί «λεφτά υπάρχουν»…”. Οι κινήσεις των πολιτών ευελπιστούν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΛΠ θα αφουγκραστούν τη φωνή τους και θα βρεθεί τρόπος απεμπλοκής από την ‘υποχρέωση’ εκτέλεσης ενός παράλογου κι ανεπιθύμητου έργου.

Τις θέσεις των κατοίκων για το θέμα θα παρουσιάσουν την επόμενη Δευτέρα και στον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Γαβρίλη.Επίσης έχουν ζητήσει συναντήσεις και με τους βουλευτές της Α’ Πειραιά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.ά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı