You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ: Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών και αλκοόλ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ: Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών και αλκοόλ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ: Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών και αλκοόλ
 Η«Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο.» δραστηριοποιείται στον χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων από το 1999 και βρίσκεται στον Πειραιά (Κουντουριώτου 195). Ως φορέας απευθύνεται σε όσους-σες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα εξάρτησης είτε ως χρήστες, είτε ως οικείοι χρηστών.

Βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα είναι η εθελοντική συμμετοχή του εξαρτημένου, ενώ η συνεργασία με την οικογένεια ή τους οικείους του, θεωρείται επιβεβλημένη.

Η “Μέριμνα Ζωής” ΜΚΟ είναι κατά βάση μια ανοιχτή θεραπευτική δομή (χωρίς εσωτερική διαμονή) που στηρίζεται σε τρείς θεραπευτικούς πυλώνες:

  • Σωματική Θεραπεία, με χορήγηση ανταγωνιστικών ουσιών (ναλτρεξόνη):

Αφού γίνουν οι απαραίτητες από το νόμο εξετάσεις προτείνεται η ημερήσια λήψη της ουσίας ναλτρεξόνης, όπως ορίζεται στα Φ.Ε.Κ 265/5-03-2003 και 448/14-04-2003, σε συνεργασία πάντα με τους οικείους του χρήστη.

  • Ψυχική θεραπεία, με ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των χρηστών:

Θεωρώντας πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική γιατί μοναδικό είναι και το πλέγμα των αιτιών που οδήγησαν κάποιον στην ανάπτυξη εξαρτητικής συμπεριφοράς, εφαρμόζονται ατομικές συνεδρίες με συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη για τουλάχιστον ένα έτος.

  • Θεραπεία της οικογένειας του εξαρτημένου:

Στη θεραπευτική προσπάθεια του κάθε εξαρτημένου, σημαντικό ρόλο έχει η συμμετοχή της οικογένειας ή των οικείων του. Η ευόδωση των θεραπευτικών προσπαθειών ολοκληρώνεται μόνο αν πλαισιώνεται παράλληλα και από τη συμμετοχή της οικογένειας του χρήστη.

Το πρόγραμμα με ευαισθησία για τις ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου και κάθε οικογένειας, παρέχει ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, με στόχο την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης στο επίπεδο της οικογένειας, ούτως ώστε να αποδυναμώνονται συνειδητές και ασυνείδητες συμπεριφορές της οικογένειας που αν δεν εντοπιστούν μπορεί να παρεμποδίσουν τη διαδικασία της απεξάρτησης.

Η εμπειρία των δέκα χιλιάδων ασθενών, η συνεχώς επιμόρφωση σε νέες εξελίξεις της εφαρμογής της μεθόδου, ο εμπλουτισμός με νέους συνεργάτες, επιστήμονες και με βοηθητικό προσωπικό και πάνω από όλα η στοργή , η αγάπη, η φροντίδα και η γνώση στην εφαρμογή της μεθόδου με πλήρη εχεμύθεια, εγγυώνται την ασφαλή, ανώνυμη, αποτελεσματική (100%) αποτοξίνωση και απεξάρτηση, σε ελάχιστο χρόνο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı