You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Λύθηκε το μυστήριο – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Λύθηκε το μυστήριο – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Λύθηκε το μυστήριο – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Άλλο ένα δείγμα της αχαριστίας αλλά κυρίως της αγνωμοσύνης του απέναντι στα κομματικά στελέχη που στρατεύτηκαν μαζί του σε έναν αγώνα που τελικώς ήταν άνευ σημασίας. Ο λόγος για τον Γιώργο Καρατζαφέρη που επιβεβαίωσε και αυτή τη φορά – και μάλιστα την ώρα που κατήγγειλε τους πρώην βουλευτές του για… προδοσία – ότι αντιμετώπιζε τους «συναγωνιστές» του σαν αναλώσιμα υποπροϊόντα που μπορούσε να τα διαχειρίζεται όπως ο ίδιος ήθελε.

Εγραφα προ μηνός ότι ο Αρης Σπίνος εξηφανίσθη από τη λίστα της Β’ Πειραιά παρόλο που θα περίμενε κανείς να τον δει επικεφαλής μετά την αποχώρηση Ανατολάκη. Όπως μάς είπε ο συνάδελφος, μια ωραία πρωία ο πρόεδρος του ζήτησε να μεταφερθεί στην τρίτη, μη εκλόγιμη, θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου στην Α΄Πειραιά να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο ο Βαΐτσης Αποστολάτος και να μετακομίσει στη Β’ Πειραιά ο Πέτρος Μαντούβαλος. Του ζήτησε, δηλαδή, να διαγράψει όλο τον αγώνα που έδωσε προεκλογικά – κατακτώντας με κόπο τη δεύτερη θέση – για να κάνει ο πρόεδρος τα γνωστά του παιχνίδια. Και τι κατάφερε ο κ. Καρατζαφέρης; Να πάρει ο ΛΑΟΣ τις μισές ψήφους από αυτές που έλαβε στις 6 του Μάη!

Μάλιστα το παρασκήνιο οργιάζει. Υπάρχει έντονη φημολογία ότι το κόμμα δανείστηκε το ποσό των 140.000 ευρώ από τον υπερτυχερό του λαϊκού λαχείου, κ. Αποστολάτο, και αυτός ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος υπέκυψε στο αίτημα του πρώην βουλευτή του να τον απαλλάξει από την παρουσία του Πετράν. Θυμίζω ότι ο Βαΐτσης Αποστολάτος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή του τόπου, όταν έπιασε την καλή, κάτι που τελικώς δεν έκανε αφού, όπως λένε, διασφάλισε την πρωτιά στην Α’ Πειραιά.

Είχα γράψει και στο παρελθόν για το φέρσιμο του προέδρου του ΛΑΟΣ σε άξιους αγωνιστές του κόμματος τους οποίους αντιμετώπισε ως αναλώσιμους «αρμέγοντας» τον αγώνα τους και κάθε γνωριμία. Στελέχη που έτρεξαν, κόπιασαν, ξόδεψαν χρήματα από την τσέπη τους και στιγματίστηκαν κι ως ακροδεξιά στοιχεία για να πριμοδοτεί ανέξοδα ο κ. Καρατζαφέρης δικά του πρόσωπα, πειθήνια κατά την άποψή του, δίνοντας γραμμή στις κομματικές οργανώσεις για την τυφλή στήριξή τους.

Με αυτόν τον ανήθικο τρόπο εξέλεξε βουλευτίνα της αρεσκείας του το 2007, έτσι εξέλεξε και τον Γιώργο Ανατολάκη το 2009 για να τελειώσει πολιτικά την απείθαρχη Δήμητρα Αράπογλου.

Και για να επανέλθω στην περίπτωση του Αρη Σπίνου, δεν χρειάζεται να περιγράψω την αντίδρασή του όταν άκουσε την εξωφρενική απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη για τις λίστες, ούτε και πώς τον αποκάλεσε. Δεν έχει και τόση σημασία. Σίγουρα, ότι και να του πε, λίγο θα ’ταν, μπροστά στο πούλημα του προσωπικού αγώνα που έδωσε σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια. Κι ο Αρης, ως γνωστόν, δεν ήταν ανεπάγγελτος. Εγκατέλειψε τη δουλειά του στην τηλεόραση, λόγω εκλογικού ασυμβιβάστου, για να βρίσκεται καθημερινά στη Β’ Πειραιά και να διακηρύττει τις θέσεις του κόμματος. Αλλά δεν εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρόεδρο όπως δεν εκτιμήθηκαν το τρέξιμο και η προσφορά κι άλλων πρώην στελεχών του που απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το κτήριο της Καλλιρρόης πριν υποστούν κι άλλη φθορά.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı