You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά: Οι λαϊκές γειτονιές θα πνιγούν με την πρώτη βροχή

Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά: Οι λαϊκές γειτονιές θα πνιγούν με την πρώτη βροχή

Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά: Οι λαϊκές γειτονιές θα πνιγούν με την πρώτη βροχή

“Η έλευση του χειμώνα και των βροχοπτώσεων θα βρει τις συνοικίες του Πειραιά και -κυρίως- της Παλ. Κοκκινιάς και της Αγ. Σοφίας να απειλούνται από τις πλημμύρες, τη στιγμή που νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις προ πενταετίας μεγάλες καταστροφές και ζημιές. Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός από τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά.

Οπως καταγγέλλει, όταν η ΕΜΥ προειδοποιεί για «Ακραία καιρικά φαινόμενα», τότε η δημοτική αστυνομία Πειραιά τοποθετεί κορδέλες με την προειδοποιητική σήμανση «Απαγορεύεται η στάθμευση και η στάση λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων». Αυτό έπραξε η δημοτική αστυνομία την προηγούμενη βδομάδα στις οδούς Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στην Παλιά Κοκκινιά, προφανώς με εντολή της Δημοτικής Αρχής. Το μόνο που απομένει να κάνουν την επόμενη φορά είναι να καλέσουν τους κατοίκους να μετακομίσουν προσωρινά, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα…

Και συνεχίζει: “Όταν τέθηκε το ζήτημα εκτός ημερήσιας διάταξης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 10-10-2019 και καλέστηκε ο δήμαρχος να πάρει θέση, μας απάντησε ότι «εκεί απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς το παρκάρισμα» (τη στιγμή που δεν υπάρχει στους δρόμους αυτούς αντίστοιχη οδική σήμανση, ενώ επιπρόσθετα έχει δοθεί θέση στάθμευσης σε αυτοκίνητο αναπήρου!), ότι «έχει προχωρήσει η πύκνωση των φρεατίων στην περιοχή και δεν είμαστε καλά πληροφορημένοι» (αυτό λέγεται αντιπλημμυρικό έργο;) και ότι «είναι θέμα διαδημοτικό και της Περιφέρειας για να προχωρήσουν τα έργα, υπάρχει μια μελέτη η οποία είναι προς έγκριση» (Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή…).

Η παραπάνω κίνηση αλλά και η θέση που πήρε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί ομολογία εκ μέρους τους ότι οι λαϊκές γειτονιές της πόλης είναι ανοχύρωτες και καταδικασμένες να πνιγούν με την πρώτη βροχή. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν την Παλιά Κοκκινιά και την Αγία Σοφία, δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του εργατόκοσμου, κάτι για το οποίο προειδοποιούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Δημοτικά Συμβούλια και στις εργατογειτονιές του Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που υλοποιούν με συνέπεια η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά. Τα έργα που έχει ανάγκη η εργατική-λαϊκή οικογένεια όπως τα αντιπλημμυρικά, η αντισεισμική προστασία, η πυροπροστασία, η σχολική στέγη κ.λπ. αποτελούν κόστος που δεν έχει οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή δεν τους αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος για να πραγματοποιηθούν, οπότε μπαίνουν σε χαμηλό βαθμό προτεραιότητας.

Αντίθετα, τα έργα γύρω από τους χώρους που έχουν επιλέξει οι επιχειρηματικοί όμιλοι για εμπορευματική και οικονομική αξιοποίηση στον Πειραιά όπως π.χ. η ανάπλαση του Μικρολίμανου ή του Άγιου Διονύση, η «βιτρίνα» δηλαδή των επενδύσεων του κεφαλαίου, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Την ίδια στιγμή οι εργατικές-λαϊκές γειτονιές του Πειραιά ζουν με το φόβο μιας πλημμύρας, με την έλλειψη ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής, με την υποβάθμιση και τη φτώχεια, ενώ όταν προγραμματίζονται έργα που εξυπηρετούν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, ανακαλύπτεται η «γραφειοκρατία», η «συνθετότητα και πολυπλοκότητα του έργου» κ.λπ.

Επί της ουσίας, η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι παρέχουν με το σταγονόμετρο κονδύλια για τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναστενάξει από την φοροαφαίμαξη και την επίθεση στα δικαιώματά τους, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουν με ζεστό χρήμα, με φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Μιλάνε για “έκτακτα φαινόμενα” για να κρύψουν τις ευθύνες τους, τις καταστροφικές για το λαό συνέπειες της πολιτικής τους.

Καλούμε το λαό του Πειραιά να διεκδικήσει υποδομές και μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξουν άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου σε όλη την περιοχή. Για να μη θρηνήσουμε θύματα σε μια επόμενη καταιγίδα από την ανυπαρξία της πολιτικής τους” καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı