You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός”

“Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός”

“Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός”

Κοινή  επιστολή – καταγγελία  των πρακτικών του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου εννέα δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης

Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ανάμεσά τους και οι δύο επικεφαλής παρατάξεων, ο π.Δήμαρχος Φώτης Μελάς και ο Ζαχαρίας Ζούπης- ασκού δριμύτατη κριτική για πρακτικές υποβάθμισης του δημοτικού Συμβουλίου, για ετσιθελισμό και αδιανόητες θεσμικά ενέργειες του Δημάρχου.

Στην επιστολή τους εστιάζουν στον παραγκωνισμό του Δημοτικού Συμβουλίου για κρίσιμες αποφάσεις και τη διάσπαση του αγώνα για τις ρυπογόνες εστίες στα Λιπάσματα με την απόφαση του Δημάρχου να οργανώσει το Σάββατο 5-5 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Μάλιστα σημειώνουν, ότι ενώ καλεί στη συγκέντρωση σαν παράταξη « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», αφήνει να εννοηθεί ότι είναι του Δήμου, χρησιμοποιώντας και τις υπηρεσίες του, προσπαθώντας να ψαρέψει στα θολά νερά.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι θα περίμεναν να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως ως θέμα , η συζήτηση για την λήψη μέτρων ασφαλείας στον χώρο γύρω από το Πάρκο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», μετά τον άδικο χαμό του 16χρονου στην περιοχή αυτή, κάτι που δεν υπήρξε.

Στην επιστολή που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βρετάκος ΝίκοςΔαβγιώτη ΕλένηΔατσέρη ΒάναΖούπης ΖαχαρίαςΚαψωκώλης ΠέτροςΛάλος ΜηνάςΜελάς ΦώτηςΜόσχου Ρένα και Σαββοπούλου Γιούλη αναφέρουν αναλυτικά :

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Δήμαρχος της πόλης συνεχίζει αμετανόητος την ίδια τακτική. Αποφασίζει μόνος του, υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δείχνει τον παραμικρό θεσμικό σεβασμό, δείχνει συστηματικά αντιδημοκρατική, ετσιθελική συμπεριφορά.

Είναι τουλάχιστον πρόβλημα και κατάφωρος ετσιθελισμός να πληροφορούμαστε ως δημοτικοί σύμβουλοι από socialmedia και την σελίδα της παράταξής του « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ότι ο Δήμαρχος της πόλης οργανώνει σύσκεψη με φορείς για να οργανώσει κινητοποίηση για τις ρυπογόνες εστίες στην περιοχή Λιπασμάτων , όπως και να πληροφορούμαστε πάλι με τον ίδιο τρόπο  ότι προγραμματίζεται κινητοποίηση στις 5 -5, χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει αποφασίσει τίποτα ούτε για το πλαίσιο, ούτε για την μορφή αγώνα.

Είναι επίσης απαράδεκτο , ότι ενώ απ΄ότι φαίνεται πρόκειται για κινητοποίηση της παράταξής του, αφήνει να εννοηθεί ότι είναι του Δήμου και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του. Ίσως ακόμα δεν έχει μάθει ο ίδιος και όσοι στηρίζουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τέτοιες πρακτικές ότι την πόλη τη διοικεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό αποφασίζει για τέτοια μείζονα μάλιστα θέματα , αυτό αποφασίζει για το πλαίσιο και τις μορφές κάθε αγώνα. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και μισόλογα, με πρόσχημα την υπεράσπιση της πόλης. Τίποτα το καλό δεν μπορεί να προκύψει με ετσιθελικές συμπεριφορές, με το Δημοτικό Συμβούλιο στην γωνία , με αντιδημοκρατικές ενέργειες, με παραπλάνηση των δημοτών. Η δε ανοχή αποτελεί συνενοχή. Ο σεβασμός του κορυφαίου οργάνου της πόλης δεν είναι κάτι που αν θέλει ο Δήμαρχος μπορεί να γίνει. Ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός.

Αυτά τα νοσηρά φαινόμενα έχουν γίνει στοιχεία μιας Διοίκησης που φαίνεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει δημοκρατικά, ενωτικά, συνθετικά. Για αυτό και δεν μπορεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πόλης .Αν κάτι μπορεί να κάνει, είναι να χρησιμοποιεί δήθεν ριζοσπαστική, αγωνιστική ρητορεία χωρίς ουσία .

Να είμαστε καθαροί. Η κινητοποίηση της 5-5 δεν είναι κινητοποίηση του Δήμου αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει απολύτως τίποτα. Η υπογραφή του Δημάρχου με την ιδιότητα του επικεφαλής της παράταξης του δεν συνιστά απόδειξη του αντιθέτου. Τελεία…

–          Παρ΄όλα αυτά , περιμέναμε να δούμε το θέμα αυτό στην Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου της 2-5. Ασφαλώς η ουσία δεν θα άλλαζε. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπάρχει η στοιχειώδης δημοκρατική ευθιξία. Καπέλωμα υπάρχει, διάσπαση του αγώνα ενώ θα μπορούσε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, άγχος γιατί άλλοι φορείς πήραν πρωτοβουλία πριν από αυτόν. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

–          Επίσης περιμέναμε να δούμε στην Ημερήσια Διάταξη θέμα για τα έργα ασφαλείας στο Πάρκο « ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» και τον πέριξ χώρο , μετά το δραματικό γεγονός του θανάτου του 16χρονου Κωνσταντίνου. Περιμέναμε να ακούσουμε εξηγήσεις γιατί αυτά δεν είχαν ληφθεί αν και όπως καταγγέλεται δημόσια είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στην περιοχή. Ούτε κι αυτό έγινε. Καμία αναφορά, κανένα θέμα. Σαν να μην έγινε τίποτα.

Είναι απαράδεκτο και γα τον Πρόεδρο και για τον Δήμαρχο να μην εντάσσονται στην Ημερήσια Διάταξη αυτά τα θέματα που πράγματι καίνε, που πραγματικά προβληματίζουν την κοινωνία. Είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται το Δημοτικό Συμβούλιο σαν όργανο που δεν είναι και ανάγκη να συζητάει τα μείζονα, όπως και συμβαίνει συστηματικά.

Είμαστε σύμβουλοι που θέλουμε να συμβάλουμε σε λύσεις, που δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση του ρόλου μας, που επιθυμούμε να απολογούμαστε στους πολίτες για όσα κάνουμε και όσα δεν κάνουμε. Για αυτό σαν μορφή διαμαρτυρίας θα απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση και θα ενημερώσουμε τους πολίτες . Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως πάντα κάναμε, γα τα προβλήματα της πόλης, προσπαθώντας να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους δημότες. Θα είμαστε όμως κάθετα αντίθετα σε πρακτικές υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμβουλεύουμε δε τον Δήμαρχο να αλλάξει ρότα. Το ότι θέλω κάνω, δε θα περάσει!»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı