You Are Here: Home » Uncategorized » “Κύκλος Δράσης” από τον Ομιλο Unesco Πειραιά

“Κύκλος Δράσης” από τον Ομιλο Unesco Πειραιά

“Κύκλος Δράσης” από τον Ομιλο Unesco Πειραιά

Σε μια σεμνή τελετή εγκαινιάστηκαν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας «Κύκλος Δράσης» που δημιούργησε ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου στο Κερατσίνι. Tον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, Αλέξιος, και τα εγκαίνια έκανε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσία του Δημάρχου Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή, του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Ιωάννη Μαρωνίτη και πολλών κατοίκων της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική λέγοντας ότι: «έχουμε δίπλα μας, είπε, σε αυτή την προσπάθεια, στον κύκλο ζωής , τον Δήμαρχο της πόλης που μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή και βέβαια σε αυτή τη γενική προσπάθεια, έχουμε δίπλα μας τον καλό μας άγγελο, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τη νεράιδα μας, που μας δίνει δύναμη με την ευχή της, μας δίνει κουράγιο και είναι πάντα δίπλα μας σε μια δύσκολη και γκρίζα εποχή. Δημιουργήσαμε τις εξής δομές: κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, γραφείο που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, κέντρο διημέρευσης, τράπεζα χρόνου, κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο. Στο Πέραμα κοινωνικό λαχανόκηπο, και εδώ ένα όμορφο χώρο για τα παιδιά που μπορούν όχι μόνο να παίξουν αλλά και να κάνουν δωρεά μαθήματα χορού, θεάτρου, ξένων γλωσσών. Το κυρίαρχο σύνθημά μας εδώ είναι : «Η ζωή παίρνει χρώμα και αξία!». Δεν μας αρκεί να δώσουμε ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, θέλουμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή. Να βγουν από την μιζέρια και αυτό θα το ξεκινήσουμε από τα παιδιά που θα είναι το ελατήριο για να απεγκλωβιστεί η οικογένεια. Εδώ, σε ένα όμορφο χώρο θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν σαν το σπίτι τους. Να καταλάβουν ότι σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, ότι τον εμπιστευόμαστε και φυσικά στόχος μας είναι να βρει δουλειά. Να δώσουμε πνοή στην άπορη οικογένεια. Το χειρότερο είναι να τους μονιμοποιήσουμε ως φτωχούς . Ότι βλέπετε, κυρία Βαρδινογιάννη, έχει γίνει με αγάπη και μεράκι … Για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την καλή μας νεράιδα τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη γιατί έχει ψυχή αυτή η γυναίκα. Δεν θα μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν μια γυναίκα που δεν το έχει ανάγκη να τρέχει από γειτονιά σε γειτονιά στα νοσοκομεία για τα παιδιά, για τον συνάνθρωπο, για την οικογένεια… Αλλά εξηγείται γιατί έχει την ευχή του Θεού. Θέλω επίσης να την ευχαριστήσω γιατί σε μια πολύ σημαντική συνάντηση που έγινε πρόσφατα με το Ίδρυμα Robert F. Kennedy και με την κόρη του, έκανα μια πρόταση στην κυρία Βαρδινογιάννη να ενταχθούν τα παιδιά αυτής της δομής, σε αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ηγείται η κα Βαρδινογιάννη με το Ίδρυμα Κένεντυ και το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη… και μας κάνει την τιμή αυτό το διεθνές πρόγραμμα να έχει ένα μεγάλο ξεκίνημα από αυτό το δήμο, από αυτή τη δομή. Την ευχαριστώ για τον αγώνα της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα των παιδιών».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη, αφού συνεχάρη τον κύριο Μαρωνίτη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του και τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του είπε μεταξύ άλλων : «… Σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, που χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά αλλά και να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, κινήσεις σαν και αυτή γίνονται παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και δίνουν ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον που έρχεται. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα και από ανθρώπους που τα οράματά τους τα κάνουν πραγματικότητα, που τολμούν, προγραμματίζουν, αξιοποιούν, δεν σταματούν να δημιουργούν… Στην κοινωνική προσφορά, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων και αυτό υπήρξε πάντοτε ο γνώμονας στη ζωή μου. Αυτό βλέπω και στο έργο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ελπίδα ότι θα το βλέπω ολοένα και περισσότερο γύρω μου, για την Ελλάδα του αύριο…».

Ακολούθησε η σύντομη ομιλία του Δημάρχου Δραπετσώνας,  ο οποίος είπε: «Κυρία Βαρδινογιάννη, θα δανειστώ μια φράση από την ομιλία σας: Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει να απαντάμε με έργα όχι με λόγια! Είναι το τέλειον δώρημα σήμερα για την κοινωνία Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αυτή η δομή – κόσμημα, προνοιακό κόσμημα σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Η περιοχή Κερατσίνι -Δραπετσώνα, που βρίσκεται στις 10 πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας, σήμερα με αυτό το κόσμημα, αναβαθμίζεται και ξεφεύγει στα σκαλιά. Ευχαριστώ για όλο το έργο την κυρία Βαρδινογιάννη, τον δημιουργό αυτής της μοναδικής κοινωνικής δομής κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, τον γιατρό και Δήμαρχο Περάματος κ. Ζουμπούλη, και φυσικά την Μητρόπολη που βοηθά αυτό το έργο ζωτικής σημασίας. Να ευχαριστήσω όλους του εργαζόμενους του Δήμου και την Αντιδήμαρχο, κα Γεωργακοπούλου, που έδωσε πολλές φορές λύσεις. Κύριε Μαρωνίτη, όχι μόνο σας αξίζουν συγχαρητήρια αλλά σας δίνω και την χείρα συνεργασίας για το κέντρο, που οι πολίτες το έχουν ανάγκη. Είμαστε εδώ όλοι. Με την αγάπη μας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να δώσουμε χαμόγελο και ελπίδα σε όλους και κυρίως στα παιδιά μας».

Η εκδήλωση των εγκαινίων σηματοδοτεί επίσημα πλέον την έναρξη λειτουργίας των δομών οι οποίες και θα εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, στην πλειοψηφία τους τρίτεκνες και πολύτεκνες, που πραγματικά χρειάζονται την στήριξή μας, σε καθημερινή βάση, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο σε συνεργασία με τους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος περιλαμβάνουν: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο καθώς και Κοινωνικό Λαχανόκηπο. Σε κάθε δομή υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη κ.ά.

Αρωγοί στο έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στάθηκαν δεκάδες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, βιομηχανίες, εργοστάσια και τοπικές επιχειρήσεις με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Στο τέλος της σεμνής τελετής των εγκαινίων η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ι. Μαρωνίτης διένειμαν σχολικές τσάντες και σχολικά είδη σε μαθητές της περιοχής.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τον Μαέστρο κ. Γιώργο Νιάρχο στο πιάνο και την Σοπράνο κα Μάρα Θρασυβουλίδου στο τραγούδι.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı