You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους του Πειραιά

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους του Πειραιά

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους του Πειραιά

Μέτρα επανεκκίνησης των καταστημάτων μετά το lockdown προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Ειδικότερα ζητά: 

  1. Να επιδοτηθεί το 40% των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση,  ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω ένα μέρος αυτής της στήριξης μέσω της φορολογίας.
  2. Τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά να μην έχουν δικαίωμα να πωλούν είδη που
    αντιστοιχούν σε φυσικά καταστήματα με ΚΑΔ που κλείνουν με κυβερνητική εντολή.

    3. Άμεση καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στις ατομικές επιχειρήσεις και στα μέλη των εταιρειών με ΚΑΔ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, συνυπολογίζοντας  ότι βρισκόμαστε στην αρχή του επόμενου από έναν «ακριβό» φορολογικά μήνα αυτόν του Οκτωβρίου.

    4. Επιτέλους ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.
  3. Ενίσχυση των περιφερειακών προγραμμάτων, ώστε να ενταχθούν στις επιδοτήσεις και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς ο τρόπος που αυτά έχουν σχεδιαστεί, ειδικά για την Αττική αφήνει εκτός την συντριπτική πλειοψηφία του λιανεμπορίου.
  4. ‘Αμεσος σχεδιασμός χρηματοδοτήσεων των μικρών επιχειρήσεων που δεν είχαν πρόσβαση στα προηγούμενα τραπεζικά προγράμματα.
  5. Λόγω της έκτακτης συγκυρίας, να υπάρξει ανεξάρτητη και παράλληλη ρύθμιση για τις εντός κρίσης φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις σε τουλάχιστον 24 άτοκες ή 48 χαμηλότοκες δόσεις.
  6. Προστασία και αναβίωση όλων των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων στο Δημόσιο και στις Τράπεζες.

“Βάζοντας για μια ακόμη φορά ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, στηρίζουμε τα υγειονομικά μέτρα, όμως με κραυγή αγωνίας δηλώνουμε, πως ανάλογη αξία έχει και η επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές” καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος.



 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı