You Are Here: Home » Uncategorized » Κράτος–«μαφία»: Σε εγρήγορση 700 ιδιοκτήτες στις Κολώνες Σαλαμίνας

Κράτος–«μαφία»: Σε εγρήγορση 700 ιδιοκτήτες στις Κολώνες Σαλαμίνας

Κράτος–«μαφία»: Σε εγρήγορση 700 ιδιοκτήτες στις Κολώνες Σαλαμίνας

Δ. Μαρκόπουλος: «Δεν πρέπει επ’ ουδενί να κινδυνεύσουν οι ιδιοκτησίες»

Εχουν χάσει τον ύπνο τους 700 μικροϊδιοκτήτες ακινήτων στις Κολώνες της Σαλαμίνας μετά το τελεσίγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας. Οπως είχε γράψει η Εν Πειραιεί, η Κτηματική Υπηρεσία κάλεσε εκατοντάδες ιδιοκτήτες στα γραφεία της στον Πειραιά προκειμένου να προσκομίσουν τα συμβόλαια αγοράς των ακινήτων τους – καθώς φέρονται να αποτελούν δημόσια κτήματα (!) – και να αποδείξουν πώς περιήλθαν στην κατοχή τους, με τη σαφή προειδοποίηση-απειλή να τους τα δημεύσει εφόσον δεν το πράξουν. Ειδικότερα, τους προειδοποίησε ότι θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα προστασίας, όπως έκδοση πρωτοκόλλων αποζημίωσης για αυθαίρετη χρήση και διοικητική αποβολή.

Μετά την επιστολή, πολλοί μετέβησαν εμφανώς ανήσυχοι στην Κτηματική όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια απρόσιτη Υπηρεσία αφού ουδείς από τους υπαλλήλους τούς παρείχε την παραμικρή εξήγηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εγείρεται ξαφνικώς θέμα ιδιοκτησίας.

Να σημειωθεί ότι οι εγκαλούμενοι διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας για τα σπίτια τους και μάλιστα έχουν προβεί σε όλες τις νομιμοποιήσεις ενώ κάθε χρόνο πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν οι εν λόγω ιδιοκτήτες ότι η Κτηματική εμφανίζει – διεκδικεί τα οικόπεδά τους.

Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία η δικηγόρος κα Αθηνά Βάτου μάς είπε πως υπάρχουν τίτλοι από το 1884 και πρέπει όλοι όσοι έχουν λάβει ειδοποιήσεις να τους προσκομίσουν για να αποδείξουν ότι αποτελούν δικές τους ιδιοκτησίες. Επομένως, δεν πρόκειται για καταπατητές δημοσίων εκτάσεων.

Για ποιο λόγο λοιπόν, η Κτηματική Υπηρεσία βάζει στο στόχαστρο νόμιμες ιδιοκτησίες; Για τον προφανή λόγο ότι η Κτηματική, εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας για τις διορθώσεις του Κτηματολογίου που είναι η 31η/12/2020 και προκειμένου να κατοχυρώσει τα κτήματα που έχει δηλώσει ως δημόσια, ζητά από τους ιδιοκτήτες να αποδείξουν την παλαιότητα των συμβολαίων αγοράς τους.

Πολλοί φοβούνται πως επίκειται νέα φοροεπιδρομή σε βάρος τους παρόλο που πρόκειται για ανθρώπους που έστησαν όπως – όπως ένα κεραμίδι για να στεγάσουν τις οικογένειές τους. Η Σαλαμίνα ως γνωστόν, δεν είναι Μύκονος, ούτε Σαντορίνη με βίλες, αλλά το πιο παραμελημμένο – απ΄όλες τις κυβερνήσεις – νησί της Ελλάδας, με φτωχοκατοικίες που χτίστηκαν με πολύ αγώνα και κόπο.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στις Κολώνες κάλεσε το περασμένο Σάββατο όλους τους ιδιοκτήτες να δώσουν «το παρών» στα γραφεία του προκειμένου να συντονίσουν την κοινή τους δράση, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου αλλά και του βουλευτή της ΝΔ από τη Β΄ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου, που ήταν και ο μοναδικός που βρέθηκε στο πλευρό των ιδιοκτητών.

Σε δήλωσή του στην Εν Πειραιεί ο κος Μαρκόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Οφείλουμε να ακούσουμε τους πολίτες των οποίων οι περιουσίες απειλούνται. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να κινδυνεύσουν. Η ΝΔ έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και οφείλουμε να το πράξουμε και σ’αυτήν την περίπτωση» τόνισε ο βουλευτής δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı