You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Κορωνοϊός: Η θεία μετάληψη δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσής του

Κορωνοϊός: Η θεία μετάληψη δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσής του

Κορωνοϊός: Η θεία μετάληψη δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσής του

Του Πνευμονολόγου Γιώργου Μαθιουδάκη

Πράγματι, η θεία μετάληψη, πρακτικά, δεν ενέχει κίνδυνο μετάδοσης λοιμωγόνων παραγόντων, όπως ο κοροναϊός. Και αυτό με καθαρή επιστημονική σκέψη και όχι αναφορές στην Πίστη, που καταλήγει στη διακωμώδησή της.
📌Κι εξηγούμαι: Οι πιθανότητες ο προηγούμενος στη σειρά μετάληψης να έχει μολυνθεί είναι απειροελάχιστες (στη Χώρα μας σήμερα: 0.0000066). Οι πιθανότητες δε που έχει ο καθένας να μολυνθεί που στέκει πίσω του για να μεταλάβει, μικραίνουν ακόμη περισσότερο, αν είναι 2ος, 3ος, … 10ος …) στη σειρά (0.000006/0.50, αν είναι 2ος, 0.000006/0.50/0.50, αν είναι 3ος κλπ). Η μετάληψη εμπεριέχει μεγάλη αναλογία οινοπνεύματος, που, προσώρας, είναι το καλύτερο αντισηπτικό. Το ιικό φορτίο του ‘κοχλιαρίου’ της θείας μετάληψης είναι, επομένως, εξαιρετικά μικρό.
📌Κάθε αόρατο σταγονίδιο που εκτοξεύεται με το βήχα ή το φτάρνισμα είναι έμφορτο πολλών εκατομμυρίων ιών και αιωρείται στην ατμόσφαιρα αρκετά λεπτά πριν καθηλωθεί σε επιφάνειες. :
👉Αυτός είναι ο τρόπος μετάδοσης!!!. Κι εκτίθενται σ΄αυτόν εκείνοι που στέκουν στο -μάλιστα κακώς αεριζόμενο- συνωστισμένο εκκλησίασμα ή ακουμπούν χωρίς προφύλαξη στις μολυσμένες επιφάνειες στο χώρο συχνωτισμού.

 

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Α.Γ MD PhD Ιατρός Πνευμονολόγος

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Λ. Αλεξάνδρας 209 2106457171

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı