You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κορωνοϊός: Η ΑΝΕΣ ΦΕΡΡΙΣ έδεσε τα καράβια της λόγω μηδενικής επιβατικής κίνησης

Κορωνοϊός: Η ΑΝΕΣ ΦΕΡΡΙΣ έδεσε τα καράβια της λόγω μηδενικής επιβατικής κίνησης

Κορωνοϊός: Η ΑΝΕΣ ΦΕΡΡΙΣ έδεσε τα καράβια της λόγω μηδενικής επιβατικής κίνησης
Η ΑΝΕΣ ΦΕΡΡΙΣ έδεσε τα πλοία της ανάμεσά τους και το Ε/Γ-Ο/Γ Αγ. Νεκτάριο λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού μετακίνησης επιβατών που είναι από μειωμένη έως μηδενική δηλώνοντας ανήμπορη να αντέξει το οικονομικό βάρος.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τα δρομολόγια των πλοίων της Ε/Γ–Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ & Ε/Γ-Ο/Γ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ έως τις 30/04/2020.
Λίγες μέρες πριν με ανοιχτή επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας στράφηκε κατά του ΣΕΕΝ επειδή “δεν τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής που υφίσταται η ελληνική ακτοπλοΐα”.

Ειδικότερα ανέφερε “το ότι αυτή τη στιγμή προέχει το θέμα της υγείας, δε σημαίνει ότι το καλοκαίρι πρέπει να μας βρει με αποδεκατισμένες οικονομικά ακτοπλοϊκές, με εξαθλιωμένα τα πληρώματα, τους εργαζόμενους, καθώς και τις οικογένειές τους, που βιοπορίζονται από την ακτοπλοΐα και τα νησιά χωρίς πλοία. Η απώλεια του τζίρου των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και το πιο σημαντικό, η απώλεια των εσόδων από προκρατήσεις για το καλοκαίρι, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρουν την κατάρρευση των ακτοπλοϊκών  εταιρειών”.
Υποστήριξε δε ότι καμία από τις λύσεις που έχουν προταθεί για μείωση δρομολογίων, παρατάσεις ακινησιών, αποδρομολογήσεις, μειώσεις τελών, κλπ, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις απώλειες εσόδων ενώ ο αναγκαστικός περιορισμός από την πολιτεία του μεταφορικού έργου αποτελεί μία de facto επίταξη των πλοίων, καθώς δεν παρέχεται η δυνατότητα αποδρομολόγησής τους, λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Η ΑΝΕΣ ΦΕΡΡΙΣ εκτιμά ότι η πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί πως όλα τα δρομολογημένα πλοία, στην παρούσα κατάσταση, εκτελούν δημόσια υπηρεσία και πρέπει άμεσα να αναλάβει την αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, για όσο διάστημα αυτή εκτελείται.

“Εδώ έγκειται και η διαφορετική προσέγγισή μας στο θέμα σε σχέση με τον Σ.Ε.Ε.Ν.” υπογράμμισε προσθέτοντας πως “όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα αυτής της υγειονομικής κρίσης, που δυστυχώς εξελίχτηκε και σε οικονομική. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, να αναλάβει η Πολιτεία από την πλευρά της να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών για απρόσκοπτη σύνδεση της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον μόνοι μας να αντέξουμε το οικονομικό βάρος της αναγκαίας μεν, δυσβάσταχτης δε, δημόσιας αυτής Υπηρεσίας”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı