You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Κορυδαλλός: Μεταστεγάζεται από το επικίνδυνο κτήριο το 8ο Γυμνάσιο

Κορυδαλλός: Μεταστεγάζεται από το επικίνδυνο κτήριο το 8ο Γυμνάσιο

Κορυδαλλός: Μεταστεγάζεται από το επικίνδυνο κτήριο το 8ο Γυμνάσιο
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, το 8ο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται δίνοντας  λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η σχολική του κοινότητα.
Συγκεκριμένα, το 8ο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται από ένα επικίνδυνο κτίριο στο σχολικό συγκρότημα του 3ου και 5ου Λυκείου Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τη μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού κάθε σχολείο θα διατηρεί απόλυτα τη λειτουργική και κτιριακή του αυτονομία.
Ουσιαστικά, για τη μεταστέγαση του 8ου Γυμνασίου θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι στο ισόγειο του 5ου Λυκείου οι οποίοι δε χρησιμοποιούνταν ή είχαν συμπληρωματική στη διδασκαλία, χρήση και οι οποίοι με τις τεχνικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα μεταφερθούν σε νέους χώρους που θα έχουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Επίσης, οι αύλειοι χώροι του σχολικού συγκροτήματος θα ανακαινιστούν συνολικά. Μετά την ανακατασκευή, κάθε σχολείο θα διαθέτει το δικό του προαύλιο με γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και ελεύθερο χώρο συνολικής έκτασης 1,3 στρέμματα.
“Όποιος έχει ζήσει από κοντά τη λειτουργία του 8ου Γυμνασίου ξέρει τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν καθημερινά, μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μάθηση και τη γνώση. Και είναι η σχολική κοινότητα του 8ου Γυμνασίου, διπλά αξιέπαινη γιατί εντός αυτών των απαράδεκτων συνθηκών κατορθώνει όχι μόνο να ανταποκρίνεται σε υποχρεώσεις αλλά να ανθίζει και να διακρίνεται σε μία από τις πιο ενεργές σχολικές κοινότητες στο σύνολο των σχολείων της χώρας έχοντας επιτύχει διακρίσεις που μας κάνουν όλες και όλους υπερήφανους” τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Κορυδαλλό” Νίκος Κατσούλης τονίζει ό,τι “οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου χρειάζονται ένα ασφαλές, σύγχρονο εκπαιδευτήριο και όχι άλλη μια προσωρινή λύση που θα διαρκέσει 20 έτη, όπως η προηγούμενη”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı