You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κορυδαλλός: Αντιδράσεις για τη «σφαγή» των δέντρων

Κορυδαλλός: Αντιδράσεις για τη «σφαγή» των δέντρων

Κορυδαλλός: Αντιδράσεις για τη «σφαγή» των δέντρων

Εντονη κριτική Γουρδομιχάλη στη Διοίκηση του Δήμου

Επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΔΥΑΠ, δημοτικός σύμβουλος, επί σειρά ετών πρώην αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Ο λόγος της επίθεσης είναι η παράλογη και αντιεπιστημονική όπως λέει, απόφαση της, να τσακίζει τα δέντρα στα πεζοδρόμια προκειμένου να γίνει αρεστή σε μία μερίδα πολιτών που αρνούνται να μοιραστούν τη ζωή τους με λίγο πράσινο.

«Άσχετα αν χρειάζονται κλάδεμα ή όχι, τα δέντρα ξεκληρίζονται στην κυριολεξία. Δεντροστοιχίες με πανέμορφες νεραντζιές, που χρειάστηκαν χρόνια για να μεγαλώσουν, απέμειναν … θλιβερά κούτσουρα. Όμως, η αξία μιας γειτονιάς εξαρτάται απόλυτα από το πράσινο που μπορεί να φιλοξενεί.

Η παρουσία των δέντρων είναι βασικό στοιχείο ποιότητας ζωής» αναφέρει ο κος Γουρδομιχάλης υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του Δήμου, προφανώς δεν κατανοεί ότι έχει υποχρέωση να δράσει, στο μέτρο που της αναλογεί, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που απειλεί την ανθρωπότητα.

«Προφανώς αγνοεί ή αδιαφορεί, ότι το φύλλωμα των δέντρων καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε. Αδιαφορεί ότι τα φύλλα μειώνουν τη σωματιδιακή ρύπανση κατά 15%, και εμποδίζουν τη μάζα της σκόνης που φτάνει στο έδαφος μέχρι 40%».

 

«Αντί αυξήσουν, μειώνουν τον όγκο του πρασίνου»

 

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ συνεχίζει λέγοντας πως η σημερινή Δημοτική Αρχή, αντί να φροντίσει να φυτέψει δέντρα εκεί που λείπουν, έχει μέχρι τώρα μειώσει πάνω από το 60% του όγκου κοινόχρηστου πρασίνου! Ο κος Γουρδομιχάλης, ο οποίος αποχώρησε μαζί με την παράταξή του, από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τους δημότες να αντισταθούν για να σταματήσει αυτό το κακό.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı