You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κορυδαλλός:Πρόγραμμα υποστήριξης για τους φροντιστές ασθενών με Άνοια

Κορυδαλλός:Πρόγραμμα υποστήριξης για τους φροντιστές ασθενών με Άνοια

Κορυδαλλός:Πρόγραμμα υποστήριξης για τους φροντιστές ασθενών με Άνοια

Σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα φροντίδας κατ’ οίκον, στο πρόγραμμα «Φροντίζουμε αυτούς που φροντίζουν» της  Εταιρείας  Alzheimer Αθηνών συμμετέχει η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα εστιάζει στην εκπαίδευση και υποστήριξη από διεπιστημονική ομάδα των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια και έχει ως προτεραιότητα την ανακούφισή τους από το φορτίο της φροντίδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, που έχουν αναλάβει τη φροντίδα ατόμων με άνοια που λόγω της βαρύτητας της ή άλλων προβλημάτων αδυνατούν να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη φροντίδα τους. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τα μέλη της οικογένειας του ασθενούς που έχουν αναλάβει την φροντίδα τους, ώστε να διαχειρίζονται επαρκώς τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια. Να τους βοηθήσει να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, καθώς και να τους καταστήσει πιο ικανούς να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τη συναισθηματική τους καταπόνηση και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Πληροφορίες και δήλωση: Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı