You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Κοινωνικό φαρμακείο για όλους στο Κερατσίνι

Κοινωνικό φαρμακείο για όλους στο Κερατσίνι

Κοινωνικό φαρμακείο για όλους στο Κερατσίνι

Στον ανακαινισμένο χώρο του κτηρίου της οδού Ελ. Βενιζέλου 123, στεγάζεται μία από τις σημαντικές δομές αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πρόκειται για το Κοινωνικό Φαρμακείο το οποίο «απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους οικονομικής αδυναμίας και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την απαραίτητη για την υγεία των ίδιων, φαρμακευτική αγωγή».

Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό και την κοινωνική λειτουργό, οι ωφελούμενοι του κοινωνικού φαρμακείου ανήκουν στις εξής ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Ανασφάλιστοι και μακροχρόνια άνεργοι, άστεγοι, μοναχικά άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα, ομάδες υψηλού κινδύνου, μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ και οικογένειες με ανήλικα τέκνα ή προστατευόμενα μέλη. Αυτή τη στιγμή, όπως τόνισαν οι δύο εργαζόμενες, δεκάδες είναι οι πολίτες που εξυπηρετούνται, ενώ ο κατάλογος των ανθρώπων που επιθυμούν να λαμβάνουν φαρμακευτικό υλικό, μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Φαρμακευτικό υλικό

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, φάρμακα, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες πολιτών, συλλόγων, φορέων, φαρμακείων, εταιρειών κ.λπ. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενες της κοινωνικής δομής, «το Φαρμακείο μας δέχεται και προϊόντα που λήγουν προσεχώς αρκεί να υπάρχει ένα διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών πριν τη λήξη, ώστε να μπορέσουν να διατεθούν στους ωφελούμενους. Επίσης, αξιοποιούνται προϊόντα με κατεστραμμένη συσκευασία ή άλλο πρόβλημα που το καθιστά μη εμπορεύσιμο αρκεί το περιεχόμενο να παραμένει άθικτο και ασφαλές για κατανάλωση». Για τον λόγο αυτό καλούν όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό.

.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı