You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Κλήμα Αίγινας: Ποιοι και γιατί καλύπτουν τον επιχειρηματία που έκανε τσιφλίκι του τη δημόσια παραλία;

Κλήμα Αίγινας: Ποιοι και γιατί καλύπτουν τον επιχειρηματία που έκανε τσιφλίκι του τη δημόσια παραλία;

Κλήμα Αίγινας: Ποιοι και γιατί καλύπτουν τον επιχειρηματία που έκανε τσιφλίκι του τη δημόσια παραλία;

Η άδεια προβλέπει 24 σετ με ξαπλώστρες αλλά εκείνος καταστρατηγώντας τη σύμβαση με τον Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία, τοποθέτησε, ούτε μία, ούτε δύο παραπάνω, αλλά συνολικά 140! Σε αυτά προστίθενται και οι νέου τύπου ξαπλώστρες – κρεβάτια με κουρτίνες που φθάνουν μέχρι το κύμα εμποδίζοντας τη διέλευση των λουομένων.

Ο λόγος για τον επιχειρηματία που μίσθωσε την παραλία Κλήμα στην περιοχή Κλειδί, στην Πέρδικα της Αίγινας που όπως αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες έχει κάνει απόβαση σε δημόσιο χώρο λειτουργώντας σαν να επρόκειτο για τσιφλίκι του.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αντέδρασαν στην προκλητική παραβίαση των όρων εκμίσθωσης καταγγέλλοντας όλα όσα συμβαίνουν στην παραλία τους όπου τα προηγούμενα χρόνια είχαν απρόσκοπτη, δωρεάν πρόσβαση, ζητώντας παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

H επιστολή των πολιτών προς τον Δήμαρχο Αίγινας, Ιωάννη Ζορμπά έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Δήμου Αίγινας

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική, πλήρη κατάληψη της παραλίας/αιγιαλού στο ΚΛΗΜΑ – ΚΛΕΙΔΙ Αίγινας, κατά παράβαση των όσων προβλέπονται στο με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης.

Συγκεκριμένα:

1 Η επιχείρηση αυτή, από τα μέσα Μαΐου τοποθέτησε εκατόν σαράντα (140) Ομπρέλες και πέντε (5) σπιτάκια με κουρτίνες (πέπλα) που φτάνουν μέχρι το κύμα του αιγιαλού και καταλαμβάνουν ολόκληρο τον υπάρχοντα χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 1 της ανωτέρω σύμβασης μίσθωσης που προβλέπει 24 σετ ομπρελών!!!

Με τον τρόπο αυτό εξαναγκάζει, όσους κολυμβητές αδυνατούν να πληρώσουν ή δεν επιθυμούν την ενοικίαση ομπρέλας, να συνωστίζονται στις βραχώδεις παρυφές του αιγιαλού, αφού μάλιστα κάλυψε με χώμα από παρακείμενη εκσκαφή τον βοτσαλωτό αιγιαλό και τους πολύ χαμηλούς βράχους στη θέση αυτή (κατά παράβαση του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης). Όταν δε τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά.

2 Επειδή δεν υπήρχε διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (πάρκινγκ ) η επιχείρηση αποψίλωσε /ισοπέδωσε τον χώρο από τα όρια της μέχρι τα όρια του ρέματος, το οποίο έφραξε με βότσαλα και μπάζα εκσκαφής από τις κατασκευές της , εμποδίζοντας την φυσική διέξοδο του ρέματος προς τη θάλασσα. Αφαίρεσε επίσης τις προϋπάρχουσες καλαμιές και ισοπέδωσε αμμοθίνες. Τον χώρο αυτόν μάλιστα διέθεσε το προηγούμενο έτος μόνο για τους πελάτες της (χωρίς να έχει προς τούτο δικαίωμα) απειλώντας με χρέωση 40 Ευρώ τους άλλους πολίτες για παρκινγκ.

3 Η ίδια ως άνω επιχείρηση έχει τοποθετημένη σταθερή καντίνα (κατά παράβαση και πάλι του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης), την οποία δεν αποσύρει ποτέ και εγκαταλείπει τον χειμώνα επί τόπου, ενώ τερματίζεται η μίσθωση. Την καταλαμβάνει δε πάλι το επόμενο έτος η ιδία πάντοτε επιχείρηση.

Τέλος, αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό, η μισθώτρια επιχείρηση, έχει αναρτημένα ηχεία στην καντίνα και η μουσική (που υπερβαίνει κάθε ανεκτό όριο ) ακούγεται σε όλο τον δημόσιο χώρο, αλλά κυρίως αποτελεί έντονη όχληση, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για τους πέριξ φιλήσυχους κατοίκους και επισκέπτες. Λόγω δε της διαμόρφωσης του εδάφους, η Μουσική μεταδίδεται στις παρακείμενες παρυφές μέχρι το χωριό Σφεντούρι. Τούτο έχει επανειλημμένα οδηγήσει σε διενέξεις των κατοίκων με την επιχείρηση, γεγονός που επαναλαμβάνεται κατ’ εξακολούθηση κάθε καλοκαίρι, παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συστάσεις της αστυνομίας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σας ζητάμε να ενεργήσετε τα νόμιμα ώστε:

1. Να αποσυρθούν άμεσα (πριν περάσει το καλοκαίρι) τα παράνομα σετ ομπρελών και την καντίνα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο Δημόσιο χώρο της Παραλίας/αιγιαλού, τον οποίο η επιχείρηση παράνομα καταπατεί, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και κατά παράβαση όσων υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

2.Ζητάμε την παρέμβαση σας, για την διαφύλαξη της ησυχίας του χώρου και την επαναφορά του περιβάλλοντος στον όρμο ΚΛΕΙΔΙ (παρεμβάσεις χωροταξικές, μουσική, φωτισμός) στην προηγούμενη κατάσταση του απείρου φυσικού κάλλους του, που με τόση απλοχεριά η ίδια η φύση μας χάρισε και η εν λόγω επιχείρηση αλλοίωσε και συνεχίζει να αλλοιώνει με μεθοδευμένες παράνομες παρεμβάσεις, τις οποίες καμία περιβαλλοντολογική μελέτη δεν θα επέτρεπε να συμβούν, και είναι αντίθετες με τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα.

3. Τέλος, κατ’ ελάχιστον ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπονται στο ανωτέρω με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης του κ. Γεωργίου – Παναγιώτη Φραντζούλη και ειδικότερα την επιβολή από μέρους σας (κατά την προβλεπόμενη νόμιμη αρμοδιότητα σας) όλων των συνεπειών που προβλέπονται στο άρθρο 5 του ανωτέρω συμφωνητικού σε βάρος της παρανομούσας επιχείρησης, καθώς ο έλεγχος της πιστής τήρησης των όρων του ανωτέρω συμφωνητικού και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, αποτελεί δέσμια και ελεγκτέα υποχρέωση σας.

Και δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που υποφέρουν από την όχληση που προκαλεί η δυνατή μουσική στο beach bar που ξεκινά από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Είναι και οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται οικονομικά. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή βλέπουν τους πελάτες τους να ακυρώνουν τη διαμονή τους στα καταλύματά τους λόγω της ηχορύπανσης.

Εντύπωση προκαλεί παράλληλα, η απουσία ενεργειών όχι μόνο από τον Δήμο, αλλά και από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο που ενώ έχουν ενημερωθεί για τις παραβάσεις, για άγνωστους λόγους δεν παρεμβαίνουν αποτελεσματικά. Ενας από τους κατοίκους ανέφερε στην enpeiraiei.gr πως παρόλο που ενημερώνεται η Αστυνομία για τη δυνατή μουσική, παραδόξως, λίγα λεπτά πριν καταφθάσει το περιπολικό, αυτή… χαμηλώνει.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı