You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Κινεζικό ενδιαφέρον για τα υδατοδρόμια

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα υδατοδρόμια

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα υδατοδρόμια

Επενδυτικό σχήμα με την συμμετοχή κινεζικών εταιριών και των εταιριών Hellenic Seaplanes καιPetrichor Capital Partners συνάντησαν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίτρτζης. Οι εκπρόσωποι των εταιριών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υπόθεση των υδατοδρομίων και ανέφεραν ότι το σχήμα που εκπροσωπούν μπορεί να κάνει επενδύσεις έως και 250 εκατομμυρίων ευρώ. Ζήτησαν διευκρινίσεις για το νομικό πλαίσιο λειτουργία των υδατοδρομίων και αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο κινήτρων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, πάντα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στα υδατοδρόμια καθώς και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των υδατοδρομίων , το οποίο ανοίγει το δρόμο για να εκδίδονται γρήγορα οι προβλεπόμενες άδειες. Σημείωσε ότι τα υδατοδρόμια είναι δημόσιο αγαθό, είναι προς χρήση όλων των ανθρώπων, και η ελληνική πολιτεία θέλει συνδέσεις με όλα τα μικρότερα νησιά. Όπως είπε οι διαδικασίες για την λειτουργία τους προχωρούν αποκλειστικώς στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κ.κ. Σπίρτζης και Κουρουμπλής σημείωσαν ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή και σε επενδύσεις παραγωγικών μονάδων, όπως για την παραγωγή ή συναρμολόγηση εξοπλισμού, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για υδατοδρόμια και υδροπλάνα.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των αρμοδίων  Υπηρεσιών, ώστε να λειτουργήσει υποβοηθητικά στους όποιους ενδιαφερόμενους, μελλοντικούς επενδυτές.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı