You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κερατσίνι: Σύσκεψη με τους βουλευτές για το μετρό

Κερατσίνι: Σύσκεψη με τους βουλευτές για το μετρό

Κερατσίνι: Σύσκεψη με τους βουλευτές για το μετρό

Συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τους Βουλευτές της Β΄’Πειραιά. Το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ήταν η ανάγκη επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Νίνα Κασιμάτη, κος Ιωάννης Ραγκούσης, κος Τρύφωνας Αλεξιάδης, κα Φωτεινή Μπακαδήμα καθώς και η Βουλεύτρια του ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Δημήτρη Μαρκόπουλου που δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κος Γεώργιος Χονδροκούκης.

Ο Δήμαρχος εισηγητικά διατύπωσε την αγανάκτηση των ανθρώπων της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας για τη μη επέκταση του ΜΕΤΡΟ στις δικές μας γειτονιές. Τόνισε ότι η επέκταση του ΜΕΤΡΟ είναι καταρχήν πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί από την κυβέρνηση μιας και το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και η Σαλαμίνα πληρούν όλα τα κριτήρια της κατά προτεραιότητας εκπόνησης μελέτης και για την χρηματοδότηση της.

Πληθυσμιακά η περιοχή συγκεντρώνει πάνω από 150.000 μόνιμο πληθυσμό που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται λόγω της Σαλαμίνας. Η περιοχή συνέχισε ο κ. Βρεττάκος, φιλοξενεί οικονομικές δραστηριότητες ( λιμάνι, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) που κάνουν επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης με μέσο σταθερής τροχιάς.

“Ταυτόχρονα, η περιβαλλοντική επιβάρυνση των γειτονιών μας” είπε ο δήμαρχος, “το περιορισμένων δυνατοτήτων οδικό δίκτυο και η δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων σε νοσοκομεία τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ καθώς και τη βιωσιμότητα αυτής της επέκτασης. Είναι άμεση ανάγκη το ξεκίνημα των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και να βρεθεί η χρηματοδότηση για την ένταξη και των δικών μας περιοχών στο σχεδιασμό για τις μελλοντικές επεκτάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε από τους παριστάμενους Βουλευτές η στήριξη του αιτήματος της πόλης και η βοήθειά τους για να παρθεί από την Κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή η απόφαση για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στον Δήμο”. Όλοι οι Βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη και δήλωσαν ότι θα πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες (επερωτήσεις, αναφορές κ.α.) ώστε αυτό να δρομολογηθεί. Συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών από τον οποίο θα ζητηθεί το ξεκίνημα των διαδικασιών για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο καθώς και η εύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı