You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κερατσίνι: Νέες καταγγελίες που «καίνε»

Κερατσίνι: Νέες καταγγελίες που «καίνε»

Κερατσίνι: Νέες καταγγελίες που «καίνε»

Σε έγγραφες καταγγελίες τόσο προς το Τελωνείο Πειραιά όσο και προς την Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε ο προσφάτως διαγραφείς από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Παναγιώτης Καλκανδής. Ο κος Καλκανδής ο οποίος διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες μετά τις καταγγελίες του στην Εν Πειραιεί για τα πεπραγμένα του Συλλόγου, κατήγγειλε στο ΣΤ’ Τελωνείο Πειραιά την παράνομη αφαίρεση των δύο μηχανών και άλλων εξαρτημάτων σκάφους υπό ξένη σημαία το οποίο βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίες(;) στο χερσαίο τμήμα του λιμένα. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο Σύλλογος προέβη σε άλλη μια αυθαιρεσία καθώς δεν έλαβε σχετική άδεια από το Τελωνείο. «Το σκάφος είναι ξένο και υπόκειται σε τελωνειακό έλεγχο» τονίζει ο κος Καλκανδής. Η έγγραφη καταγγελία προς το Τελωνείο βρίσκεται και στα χέρια του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου για τις δικές του ενέργειες.

Παράλληλα, το παλιό πρώην μέλος του Συλλόγου ενημέρωσε εγγράφως και την Επιθεώρηση Εργασίας για τους απασχολούμενους εργατοτεχνίτες που εκτελούν εργασίες σε ξένα σκάφη στο… καρνάγιο του Συλλόγου. Ωστόσο, χθες Μ. Τρίτη, το σκάφος μετά από αρκετές εβδομάδες παραμονής στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού το οποίο ο Σύλλογος μετέτρεψε κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας, σε καρνάγιο, απέπλευσε.

Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Διοικητής του Β’ Λιμενικού Ταμείου έχει ζητήσει από τον Φλεβάρη την άδεια για την τοποθέτηση της προστατευτικής μπάρας σε δημόσιο χώρο, στην είσοδο του λιμένα, αυτή δεν έχει προσκομισθεί ακόμη τόσο από τη Διοίκηση του Συλλόγου όσο και από τον Δήμο με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ισχυρίζεται πως θα προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα.

Το ερώτημα είναι, υπάρχει άδεια και πότε αυτή χορηγήθηκε; Ή μήπως δίνεται κατόπιν εορτής για να καλύψει η δημοτική αρχή τα ακάλυπτα του Συλλόγου; Τίποτα δεν αποκλείεται όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών αν και θα ναι δίκοπο μαχαίρι για τον Δήμαρχο που από τη μια θα κερδίσει μερικές ψήφους  αλλά από την άλλη θα στρέψει εναντίον του την τοπική κοινωνία που έχασε ξαφνικά το κεκτημένο της απρόσκοπτης πρόσβασης στο μοναδικό άνοιγμα προς τη θάλασσα.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı