You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κερατσίνι: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας που χρήζει άμεσης στελέχωσης

Κερατσίνι: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας που χρήζει άμεσης στελέχωσης

Κερατσίνι: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας που χρήζει άμεσης στελέχωσης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Κερατσίνι όπου μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Χ. Βρεττάκο επιθεώρησε σημαντικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη.
Προηγήθηκε ευρεία συζήτηση στο Δημαρχείο με αντικείμενο την πορεία των υπό εκτέλεση έργων αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και να επιταχυνθούν στο προσεχές διάστημα για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με έμφαση στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ένα έργο συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, το οποίο αποτελεί κρίσιμη
αντιπλημμυρική παρέμβαση που θα καλύπτει όλη την περιοχή Κερατσινίου-
Δραπετσώνας. Παράλληλα, μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και δρομολογούνται από την Περιφέρεια είναι η βελτίωση παιδικών χαρών, ευρείες αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα ανακατασκευής αθλητικών χώρων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Δημαρχείο ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο
προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες αφορούν στην ανακατασκευή και
συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου «Γ.
Κασιμάτης» στη Δραπετσώνα, προϋπολογισμού περίπου 300 χιλ. ευρώ και
στην επισκευή κερκίδων του γηπέδου σιταποθηκών , προϋπολογισμού
περίπου 100 χιλ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο κος Πατούλης επισκέφθηκε τους χώρους του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας (Άξονας Προτεραιότητας 10) συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ,
ξεναγήθηκε ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κερατσίνι.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υπαίθριων και Λαϊκών Αγορών Σ. Μελάς, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Βοϊδονικόλας και Ε. Μπαρμπαγιάννη και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Παπαγεωργίου.
Το νέο Κέντρο Υγείας διαθέτει δεκατέσσερα εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα, Οδοντιατρείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης, με σκοπό να προσφέρει σε πάνω από 100.000 πολίτες της πόλης αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της Β’ Πειραιά υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας. Παράλληλα με τη
λειτουργία του αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τα δύο νοσοκομεία της περιοχής (Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Τζάνειο).

Ωστόσο, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας.

“Με τη στελέχωσή του με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό από το Υπουργείο Υγείας, για το οποίο σύντομα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, το Κέντρο Υγείας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά το πόσο μπορεί να προσφέρει στους πολίτες. Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια που γίνεται σε όλη την Αττική και βέβαια εδώ στο Κερατσίνι, προκειμένου να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı