You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Κατεβάζουν ρολά οι Δήμοι της Αττικής

Κατεβάζουν ρολά οι Δήμοι της Αττικής

Κατεβάζουν ρολά οι Δήμοι της Αττικής

Κλείνουν σήμερα τους Δήμους οι Δήμαρχοι της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που απειλούν πλέον τη λειτουργία τους. Το λουκέτο θα μπει από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου ενώ θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Τις θέσεις της ΠΕΔΑ ανέπτυξαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και ο Γενικός Γραμματέας και Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Όπως είπαν, «οι Δήμοι έχουν ήδη κάνει και με το παραπάνω οικονομία στις δαπάνες τους. Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας η Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να συνεισφέρει με μειώσεις στη χρηματοδότηση της πολύ μεγαλύτερες σε ποσοστό από αυτές της κεντρικής διοίκησης.

Το σύνολο των πόρων που διατέθηκαν για την Αυτοδιοίκηση το 2009 έφταναν τα 5 δισεκατομμύρια Ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για το 2012 προβλέπεται σε λιγότερα από 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Στο επίπεδο των δομών της Αυτοδιοίκησης, η μείωση με τον Καλλικράτη ξεπέρασε το 70%. Από 1034 Δήμους που υπήρχαν το 2010 σήμερα υπάρχουν 325 και από 5.880 Νομικά Πρόσωπα μόλις 1.138.

Μια άλλη πλευρά του προβλήματος είναι τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις Υπηρεσίες των Δήμων με το «πάγωμα» των προσλήψεων και τη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.

Οι κρίσιμες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης απειλούνται με στραγγαλισμό και πλήρη απαξίωση, όταν περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η απροειδοποίητη μείωση κατά 15% στους ΚΑΠ του Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Επίσης είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να ξεκαθαρίσει το θέμα και με τα 450 εκατομμύρια Ευρώ που δικαιούνται οι Δήμοι και δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı