You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κατασχέθηκαν ακατάλληλα καλαμάρια σε αποθήκη στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα καλαμάρια σε αποθήκη στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα καλαμάρια σε αποθήκη στον Πειραιά

Στην κατάσχεση κατεψυγμένων καλαμαριών προέλευσης Ισπανίας, συνολικού βάρους 1883 κιλών, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών ελέγχων.

Πιο αναλυτικά, στις 24-07-2013, στους θαλάμους ψυκτικής αποθήκης στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν καλαμάρια κατεψυγμένα προέλευσης Ισπανίας συνολικού βάρους 1883 κιλών, μέσα σε πλαστικούς σάκους, συσκευασία ακατάλληλη για επαφή με τρόφιμα και χωρίς τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις στη συσκευασία. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο). Η περαιτέρω τύχη του κατασχεθέντος προϊόντος θα κριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

Οι συστηματικοί έλεγχοι των ελεγκτών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται και τους καλοκαιρινούς μήνες με εντατικούς ρυθμούς, με έμφαση στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Με αφορμή τους σχετικούς ελέγχους, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής μας. Οι κτηνίατροι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά συνεχίζουν με αμείωτη ένταση σε καθημερινή βάση τους ελέγχους σε όλα τα σημεία διακίνησης τροφίμων».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı