You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κατάσχεση ακατάλληλων αλιευμάτων

Κατάσχεση ακατάλληλων αλιευμάτων

Κατάσχεση ακατάλληλων αλιευμάτων

Στ. Χρήστου: Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά βρίσκεται σε ετοιμότητα εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Στην κατάσχεση 270 κιλών κατεψυγμένων αλιευμάτων προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 26-02-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής πώλησης κατεψυγμένων αλιευμάτων στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 100 κιλά καλαμάρια, 100 κιλά θράψαλα, 50 κιλά χταπόδια και 20 κιλά πλοκάμια θράψαλου κατεψυγμένα.

Όλα τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν στους ψυκτικούς θαλάμους της επιχείρησης, χωρίς τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις επί της συσκευασίας με ενδείξεις απόψυξης και επανακατάψυξης. Επιπλέον, για τα πλοκάμια του θράψαλου δεν αναγραφόταν το είδος του πλοκαμιού, παραπλανώντας με τον τρόπο αυτό το καταναλωτικό κοινό και παραπέμποντας σε πλοκάμια χταποδιού.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αλιεύματα χαρακτηρίστηκαν από τους ελεγκτές μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ Στέφανος Χρήστου με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε: « Πρωταρχικός στόχος μας παραμένει η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα εν όψει της Καθαράς Δευτέρας που παραδοσιακά υπάρχει αυξημένη κίνηση στην αγορά τροφίμων, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες και να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı