You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κατάληψη του ΝΑΤ από συνταξιούχους ναυτεργάτες

Κατάληψη του ΝΑΤ από συνταξιούχους ναυτεργάτες

Κατάληψη του ΝΑΤ από συνταξιούχους ναυτεργάτες

Κατάληψη του ΝΑΤ και των Ταμείων των Ναυτικών πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί, από μέλη της ΠΕΝΕΝ και δεκάδες συνταξιούχους Ναυτεργάτες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο, όπως λένε προβλέπει σφαγιαστικές μειώσεις και περικοπές στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και αποτελεί ευθεία βολή για την υπονόμευση και καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΕΝΕΝ, αναφέρει τα εξής:

“Ταυτόχρονα με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του αρχαιότερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας μας του ΝΑΤ το οποίο ενοποιεί με το ΕΦΚΑ, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για τα υπόλοιπα Ταμεία των Ναυτικών όπως είναι το ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας!!! Οι ψεύτικες υποκριτικές και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις του κ. Δρίτσα ότι το ΝΑΤ είναι σε καλό δρόμο και ότι γίνονται προσπάθειες η κυβέρνηση να το εξαιρέσει από την ενοποίηση, αποκαλύπτουν το άθλιο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί στην προσπάθειά τους να παρέμβουν και να αποσοβήσουν την κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των Ναυτεργατών πουλώντας ελπίδες και προσδοκίες…. Η απεύθυνση όμως βρήκε ανταπόκριση στις δυνάμεις της ΠΝΟ κι όχι μόνο…

Τσίπρας – Κατρούγκαλος – Δρίτσας βάζουν την υπογραφή τους για την διάλυση του ασφαλιστικού φορέα των Ναυτικών και αυτό αποτελεί συνέχεια του λουκέτου που έβαλε Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ στον Οίκο Ναύτη ο οποίος για δεκαετίες προσέφερε υψηλές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Ναυτικούς και στις οικογένειές τους.

Είναι ακριβώς οι ίδιοι που υπογράφουν φαρδιά πλατιά το ξεπούλημα του λιμανιού στην πολυεθνική κρατική κινέζικη COSCO…… Είναι τα ίδια πρόσωπα που ετοιμάζονται για νέα ξεπουλήματα του δημόσιου παραγωγικού πλούτου της χώρας μας όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, ο ΟΛΘ, είναι αυτοί οι ίδιοι οι αστέρες της ψευτοαριστεράς οι οποίοι παρέδωσαν μπιρ παρά τα 15 αεροδρόμια στους Γερμανούς συμμάχους τους!!!! Η νεομνημονιακή κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν με την υποταγή τους στους τοκογλύφους δανειστές ότι είναι υπηρέτες και πιστά όργανα των τοκογλυφικών κέντρων και του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Όσοι κυρίως στην αριστερά σιωπούν, συγκαλύπτουν ή εξωραΐζουν αυτήν την βάρβαρη πολιτική έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον λαό και τους εργαζόμενους.

Όπως ευθύνες υπάρχουν και στο συνδικαλιστικό κίνημα (και ο λόγος δεν γίνεται για την φθαρμένη και χρεοκοπημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ) που έχει επιβάλει ένα ιδιότυπο εγκλωβισμό με μια πλήρη παράλυση και ακινησία για ένα ολόκληρο τρίμηνο από πλευράς αγώνων, κινητοποιήσεων και γενικευμένων δράσεων.

Η σημερινή αγωνιστική πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ είναι ενταγμένη στα πλαίσια μιας αυτοτελούς δράσης που στοχεύει από την μια να αναδείξει και να προβάλει την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης για το λουκέτο στο ΝΑΤ αλλά ταυτόχρονα να περάσει το μήνυμα στον Ναυτεργατικό κόσμο για την ανάγκη μαζικής και μαχητικής αντίστασης στις νεομνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ανάλογες αγωνιστικές και πολύμορφες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους Ναυτεργάτες ανεξάρτητα από πολιτική ή παραταξιακή ένταξη να συσπειρωθούν στον αγωνιστικό προσανατολισμό της ΠΕΝΕΝ και να παλέψουν μέσα και έξω από τα καράβια για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – δανειστών στον χώρο της ναυτιλίας”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı