You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Και συσσίτια για άπορους οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

Και συσσίτια για άπορους οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

Και συσσίτια για άπορους οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

Στο πλαίσιο των παντοπωλείων οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού μπορούν να διοργανώνουν και συσσίτια για τη διανομή φαγητού σε απόρους και αστέγους. Μπορούν επίσης, να λαμβάνουν κάθε άλλο μέτρο υποστήριξης αστέγων και απόρων. Αυτό προβλέπει η διάταξη που ενσωματώθηκε στον Νόμο 4071/2012 μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου προς την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή γιατί έτσι αποκτούν αρμοδιότητες κοινωνικού χαρακτήρα οι Περιφέρειες» δήλωσε ο κ. Χρήστου και πρόσθεσε ότι με την ψήφιση του άρθρου 2 του Ν. 4071/2012 έγινε το πρώτο βήμα για το ξεπέρασμα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που αποτελούσαν τροχοπέδη και άλλοθι για κάποιους που κλείνουν τα μάτια στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Πρώτο στόχο για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αποτελεί η καθημερινή λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ατομικής υγιεινής σε άστεγους και άπορους πολίτες.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı