You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει”

“Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει”

“Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει”

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ την κατάσταση στην ακτοπλοΐα – Απέδωσε σε θαύμα την εκτέλεση των χειμερινών δρομολογίων

 

Για βόμβα που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης αναφερόμενος στην αδυναμία των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα πληρώματα. Μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο του Maritime Economies για τη δραματική κατάσταση στην ακτοπλοΐα αλλά και στη σημερινή συνδικαλιστική δράση της ΠΝΟ στα πλοία όπου οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι, ο κος Σακέλλης απέδωσε σε θαύμα το γεγονός ότι τα χειμερινά δρομολόγια του 2012-2013 εκτελέστηκαν. Όπως υποστήριξε, ο ΣΕΕΝ έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την αδυναμία των περισσοτέρων εταιρειών να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα. «Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε την κυβέρνηση κάποιοι υπουργοί δεν μας δέχτηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν απάντησαν ποτέ στα ερωτήματα και τα αιτήματα που τους θέσαμε. Οι αρχηγοί των κομμάτων της συμπολίτευσης δεν μας δέχτηκαν ενώ για το θέμα του ΦΠΑ της Ακτοπλοΐας χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για να εξεταστεί. Δυστυχώς στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν έχουμε βρει μέχρι σήμερα την δέουσα ανταπόκριση ούτε έχει γίνει κατανοητή η σημασία των Ακτοπλοϊκών μας υπηρεσιών για την επιβίωση των νησιών μας, την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την προστασία των Εθνικών μας συμφερόντων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

Καταλήγοντας είπε, ότι «τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα τα Ακτοπλοϊκά πλοία πρέπει να τις διατηρήσουμε και τα προβλήματα του κλάδου πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σαν προβλήματα που μας αφορούν όλους και όχι σαν προβλήματα που αφορούν τις Ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τα προβλήματα αφορούν τα νησιά μας, τον τουρισμό μας και την οικονομία μας και πρέπει να αντιμετωπισθούν με περισσότερη σοβαρότητα και προσοχή σαν θέματα κατ΄ εξοχήν εθνικά».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı