You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κίνδυνος για μαζικά λουκέτα στην υγεία

Κίνδυνος για μαζικά λουκέτα στην υγεία

Κίνδυνος για μαζικά λουκέτα στην υγεία

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα

Nα προχωρήσει άμεσα στην απόδοση των παλαιών και νέων υποχρεώσεων απέναντί τους καλούν τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Η Ενωση Γιατρών το ΕΟΠΥΥ εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να προχωρήσουν σε αναστολή της πίστωσης αν ο φορέας δεν ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

«Τα συσσωρευμένα χρέη από τα έτη 2009 – 2010 – 2011 προσεγγίζουν με βάση την έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών τα 3,5 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 570 εκ. ευρώ προς τους ιατρούς, 536 εκ. ευρώ προς διαγνωστικά κέντρα – ιδιωτικές κλινικές, 500 εκ. σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, 229 εκ. στους φαρμακοποιούς και το υπόλοιπο ποσό στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει, κατά προσέγγιση, σε ιατρούς για το 2012 ποσό που προσεγγίζει τα 50 εκ. ευρώ».

Υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως ο Πειραιάς, οι ιατροί δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την πενιχρή αμοιβή των 10 ευρώ ανά επίσκεψη. Το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο για τα εργαστήρια που έχουν μεγάλα έξοδα για πάγιες δαπάνες και αντιδραστήρια.

Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο ΕΟΠΥΥ, αδυνατεί να εκπληρώσει την κοινωνική του αποστολή. Με την πολιτική των χρεών εντείνει το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς – ιατρικές εταιρείες – ιδιωτικές κλινικές. «Οδηγούνται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικών “λουκέτων”».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı