You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Γιατροί, μούχλα και… σκουλήκια

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Γιατροί, μούχλα και… σκουλήκια

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Γιατροί, μούχλα και… σκουλήκια

Παραφράζοντας το αριστούργημα της Αμερικανικής Λογοτεχνίας, «Ανθρωποι και Ποντίκια» επιχειρούμε να αποδώσουμε την περιγραφή των ίδιων των γιατρών του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας λίγες ώρες μετά τη σφοδρή νεροποντή του περασμένου Σεπτέμβρη.

Στην αναφορά τους προς τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου οι γιατροί εξιστορούν την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν όταν τα νερά της βροχής που έτρεχαν από την οροφή πλημμύρισαν αρχικώς τον 1ο όροφο όπου βρίσκονται οι κοιτώνες τους και τα γραφεία διοίκησης και στη συνέχεια το ισόγειο. «Εφημερεύοντες γιατροί και λοιπό προσωπικό έτρεχαν να διασώσουν τα ιατρικά μηχανήματα, να τοποθετήσουν κουβάδες και να απομακρύνουν τα στρώματα. Δουλειά η οποία έπρεπε να γίνει από την Υπηρεσία Συντήρησης η οποία δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί που καλύπτουν σε 24ωρη βάση τα επείγοντα περιστατικά του νησιού καλούνται τις λίγες ώρες ανάπαυσης που έχουν στη διάθεσή τους, να τις περάσουν σε δωμάτια που μυρίζουν μούχλα, οι σοβάδες έχουν πέσει, τα πατώματα έχουν φουσκώσει και τα μαύρα σκουλήκια έχουν γεμίσει ταβάνια και τοίχους. Ένα περιβάλλον άκρως ανθυγιεινό».

Σε αυτό το περιβάλλον εκτίθενται βεβαίως και οι ασθενείς! Στις υλικές απώλειες δε, καταγράφεται και το Ακτινολογικό Εργαστήριο το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Στο νησί, σημειώνουν, έχει κλείσει και η μονάδα ΠΕΔΥ. «Σε μια περιοχή που ζουν 75.000 κάτοικοι και που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται, όσοι έχουν την ατυχία να χρήζουν ιατρικής φροντίδας έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνάνε κάθε φαντασία».

Οι βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, την αναβάθμιση και πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων και να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα υπερήχων.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı