You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Κάτω τα χέρια από τα απόβλητα της Ναυπηγοεπισκευής” – Εξώδικο του ΣΕΝΑΒΙ

“Κάτω τα χέρια από τα απόβλητα της Ναυπηγοεπισκευής” – Εξώδικο του ΣΕΝΑΒΙ

“Κάτω τα χέρια από τα απόβλητα της Ναυπηγοεπισκευής” – Εξώδικο του ΣΕΝΑΒΙ

Με εξώδικό του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας εγκαλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, για απαράδεκτα ευνοϊκή μεταχείριση του ΟΛΠ και της COSCO. Την αντίδραση των ναυπηγοεπισκευαστών προκάλεσε η επιστολή του προέδρου της ΕΛΙΜΕ με την οποία ζητά να ακυρωθούν οι πράξεις της ΡΑΛ που αφορούν τη διαχείριση των αποβλήτων της Ναυπηγοεπισκευής.

“Εύλογα αναρωτιόμαστε, αν για το περιεχόμενο της επιστολής έλαβαν γνώση τα μέλη της ΕΛΙΜΕ, δηλαδή οι 13 Οργανισμοί Λιμένων Ελλάδος και τα 10 Λιμενικά Ταμεία και αν συμφώνησαν πριν την έκδοσή της, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους ή απλά εκφράζει τις προσωπικές και μόνο απόψεις του Προέδρου της ΕΛΙΜΕ και κατ’ επέκταση του ΟΛΠ/COSCO” αναφέρει το εξώδικο.

Ο ΣΕΝΑΒΙ κάνει λόγο για συγκεκριμένη αποκρυπτόμενη στόχευση και συμπληρώνει: “Τα απόβλητα της ναυπηγοεπισκευής δεν είναι λειτουργικά απόβλητα των πλοίων (απόβλητα σύμβασης MARPOL) και η διαχείρισή τους αποτελεί ευθύνη του πλοιοκτήτη. Ο μοναδικός μονοπωλιακός ανάδοχος των στερεών λειτουργικών αποβλήτων θέλει με την αρωγή και του ΟΛΠ/COSCO να «υφαρπάξει» επιπρόσθετα και παρανόμως τα απόβλητα της ναυπηγοεπισκευής με τις υψηλές μονοπωλιακές του τιμές. Σας γνωστοποιούμε ότι το ανωτέρω ζήτημα τελεί υπό εξέταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο μονοπωλιακός ανάδοχος στερεών αποβλήτων του Λιμένα Πειραιά και ο ΟΛΠ/COSCO ζητούν την ακύρωση των νομίμων πράξεων της Διοίκησης, που προάγουν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των αποβλήτων της ναυπηγοεπισκευής, με σημαντικό όφελος για τη ναυτιλία και τη ναυπηγοεπισκευή”.

Ο ΣΕΝΑΒΙ υποστηρίζει ότι στόχος του εγγράφου είναι να μην επιτρέψει ο υπουργός Ναυτιλίας να διατυπώσει το ΣτΕ την κρίση του κάτι που συνιστά μείζων πολιτικό και πολιτειακό ζήτημα.

Τέλος καλεί τον κο Πλακιωτάκη να απορρίψει το αίτημα του κ. Καρακώστα και να επιτρέψει να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του κρίσιμου ζητήματος της διαχείρισης των αποβλήτων της Ναυπηγοεπισκευής.

“Να προάγετε επί τέλους τον ανταγωνισμό στα Λιμάνια της χώρας, ιδιαίτερα στον Πειραιά, αντιπαλεύοντας τα κερδοσκοπικά συμφέροντα και τους υψηλούς προστάτες τους, που υπερασπίζονται την υφιστάμενη μονοπωλιακή κατάσταση διαχείρισης των αποβλήτων (λειτουργικών και ναυπηγοεπισκευής)” καταλήγει το εξώδικο του ΣΕΝΑΒΙ.

ntainers.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı