You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » “Ικανοποιημένη η επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά”

“Ικανοποιημένη η επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά”

“Ικανοποιημένη η επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά”

Δήλωση Κασιμάτη για τη συμφωνία COSCO με HP και ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Hewlett-Packard με την ΣΕΠ ΑΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Γιώργος Κασιμάτης δήλωσε ότι δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης στην επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά και προσδοκίες για ανάλογες αναπτυξιακές δράσεις στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

“Τέτοιου είδους συνεργασίες θέλουν τον Πειραιά, το πρώτο Λιμάνι της χώρας να ξαναγεννιέται και να αναδεικνύεται ως σημαντικός, στρατηγικής σημασίας, σταθμός, στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και όχι μόνο καθώς και ως κέντρο διαμετακόμισης, παγκόσμιας εμβέλειας.

Επιπλέον, η σιδηροδρομική σύνδεση Ικονίου-Θριασίου δημιουργεί νέες προοπτικές και ανακατατάξεις στον οδικό χάρτη της χώρας στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών. Σημειώνεται ότι, ο Πειραιάς, θα συνδέει και θα εξυπηρετεί εφεξής σιδηροδρομικά, πλέον του Βαλκανικού χώρου και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία.

Πλην της αυταπόδεικτης χρησιμότητας της εμπορικής αυτής συνεργασίας, ο Πειραιάς πιστώνεται παράπλευρες ωφέλειες στους ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς της ανεργίας, της εξασφάλισης θέσεων εργασίας και της αύξησης του μεταφορικού έργου, με την όποια αντανάκλασή τους σε Εθνικό επίπεδο”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı