You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Ικανοποίηση Ε.Β.Ε.Π για το νέο Master Plan του ΟΛΠ στην ΕΣΑΛ

Ικανοποίηση Ε.Β.Ε.Π για το νέο Master Plan του ΟΛΠ στην ΕΣΑΛ

Ικανοποίηση Ε.Β.Ε.Π για το νέο Master Plan του ΟΛΠ στην ΕΣΑΛ

Την ικανοποίηση του ΕΒΕΠ για το νέο Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε. που αναμένεται να κατατεθεί αύριο την ΕΣΑΛ και δεν περιλαμβάνει το Μall αλλά προβλέπει και 4ο προβλήτα ενώ επιμένει στον προβλήτα κρουαζιέρας, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

 «…Θεωρώ το περιεχόμενο του αναθεωρημένου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ ότι δεν είναι προϊόν συμβιβασμού, αλλά περισσότερο αποτέλεσμα προσαρμογών, που ικανοποιεί πλήρως, τόσο την ελληνική Κυβέρνηση, όσο και τους Κινέζους επενδυτές της Cosco. Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι, τόσο το Ε.Β.Ε.Π., όσο και άλλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής, δικαιώνονται για τις θέσεις και παρεμβάσεις τους, αλλά και τις κοινά αποδεκτές προτάσεις που κατέθεσαν και συμπεριλαμβάνονται στο νέο Master Plan που επανακατατίθεται τελικά τη Τετάρτη 27/8 στην ΕΣΑΛ από τη διοίκηση του ΟΛΠ. Άλλωστε εξ ´αρχής, ο βασικός στόχος όλων δεν ήταν να “κολλήσει”, αλλά αντιθέτως να “τρέξει” το επενδυτικό πρόγραμμα στο λιμάνι του Πειραιά, προς όφελος όμως όλων. Οι 4 αλλαγές στο αρχικό σχέδιο, φαίνεται να λειτούργησαν θετικά, αφού φέρνουν πρόσθετες επενδύσεις 200 εκ. ευρώ και αύξησαν το επενδυτικό πρόγραμμα, από τα 612 εκ. ευρώ, σε πάνω από 800 εκ. ευρώ. 

Επίσης, οι 4 αλλαγές φέρνουν την κατασκευή ενός 4ου προβλήτα, που θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του λιμανιού του Πειραιά στα επίπεδα των 10 εκ. TEUs, εντάσσοντας σε δυναμικότητα τον Πειραιά στην τετράδα των ισχυρότερων λιμένων της Ευρώπης. Στο Master Plan δεν περιλαμβάνονται πλέον σχέδια κατασκευής mall, σχέδια δημιουργίας υποδομών για επισκευές mega yachts, ούτε άδεια ναυπηγείου, ζήτημα το οποίο όμως, χρήζει περαιτέρω διαβεβαιώσεων, αφού εκκρεμεί η προσφυγή στο ΣτΕ. 

Επιπρόσθετα, η ΟΛΠ ΑΕ συμφώνησε με την πρόταση της ΕΣΑΛ, που υποστήριξε ένθερμα το Ε.Β.Ε.Π. και ο Δήμος Πειραιά, για τη μετατροπή της αποθήκης ΣΙΛΟ σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η πρόταση του Επιμελητηρίου για λειτουργία “duty free shops”, αντίστοιχα με τα “terminalς” των αεροδρομίων, αντί του αρχικού σχεδιασμού λειτουργίας εμπορικού κέντρου 44.000 τ.μ. στο λιμάνι, έγινε αποδεκτή και οι εμπορικές χρήσεις περιορίζονται κατά το ήμισυ, ενώ θα λειτουργούν στη ζώνη εισόδου, δηλαδή πριν τον έλεγχο διαβατηρίων του λιμένα κρουαζιεροπλοίων, μόνο για τους τουρίστες. 

Επισημαίνεται ότι η ΕΣΑΛ έχει ήδη αποδεχτεί τις πρόσθετες επενδύσεις που αφορούν στην κατασκευή νέου προβλήτα κρουαζιέρας, πεντάστερου ξενοδοχείου στο Πόρτο Λεόνε, πενταώροφου κτιρίου στάθμευσης για το car terminal στο Ικόνιο, νέας αποθήκης στην περιοχή ΟΔΔΥ, καθώς και την αναδιαμόρφωση του κτηρίου της Παγόδας σε ξενοδοχείο με συνεδριακό κέντρο και δύο ακόμα αποθηκών επίσης σε ξενοδοχεία. Τέλος θεωρώ, τις παρεμβάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και του Δημάρχου Πειραιά καθοριστικές για την τελική συμφωνία και πιστεύω πως το περιεχόμενο της τελευταίας έκδοσης του σχεδίου που επανακαταθέτει η ΟΛΠ ΑΕ στην ΕΣΑΛ, ικανοποιεί το Επιμελητήριο μας…»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı