You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Θ. Δρίτσας: “Η ζωή που τόσο την τίμησε, εκείνη τον αδίκησε”

Θ. Δρίτσας: “Η ζωή που τόσο την τίμησε, εκείνη τον αδίκησε”

Θ. Δρίτσας: “Η ζωή που τόσο την τίμησε, εκείνη τον αδίκησε”

Δήλωση του τ. Υπουργού Ναυτιλίας για τον ξαφνικό θάνατο του Υποπλοίαρχου Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Κυριάκου Παπαδόπουλου

Για τον πρόωρο χαμό του υποπλοιάρχου του Λ.Σ. Κυριάκου Παπαδόπουλου μίλησε ο τέως Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ειδικότερα, τόνισε τα εξής:

«Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κυριάκος Παπαδόπουλος που ξαφνικά τον πρόδωσε η μεγάλη του καρδιά, δε θα φύγει ποτέ από τη ζωή μας. Είμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε, κουβεντιάσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του.

Ήταν πριν απ’ όλα ένας σεμνός, καθημερινός, εμπνευσμένος άνθρωπος, που ήξερε να σέβεται και να τιμά την προσωπική και οικογενειακή ιστορία του και διαδρομή του, αλλά και τις περιπέτειες του τόπου του, των συνανθρώπων του και της πατρίδας του. Γι’ αυτό και σε δύσκολους καιρούς αναμετρήθηκε και με την ιστορία και με τη συγκυρία.

Θυμόμαστε πάρα πολλά από τη συμπεριφορά και τη δράση του Κυριάκου Παπαδόπουλου και των πληρωμάτων του ΠΛΣ 602 και των άλλων σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Μα προσωπικά, δεν μπορώ να ξεχάσω, όταν με χαμηλωμένη από σεμνότητα ματιά, εξηγούσε στον Πρωθυπουργό, πως όταν το βλέμμα του συναντιέται με τα μάτια των παιδιών που διασώζει, ταυτίζει τα παιδιά αυτά με τα δικά του παιδιά και αισθάνεται ότι σώζει τα δικά του παιδιά!

Η ζωή που τόσο την τίμησε, εκείνη τον αδίκησε. Σαράντα τέσσερα χρόνια όμως, στάθηκαν αρκετά για μία τεράστια προσφορά στην οικογένειά του, στον τόπο του, στο Λιμενικό Σώμα, στην ελληνική και στην παγκόσμια κοινωνία, στην πατρίδα του. Επαγγελματισμός, ανθρωπισμός, δημοκρατική νομιμότητα, τα όπλα του.

Βαθιά οδύνη μας κυριεύει. Ολόψυχη η συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Αντίο άξιε και γενναίε Υποπλοίαρχε. Θα τιμάμε για πάντα τη μνήμη σου»

*****

*Ο Θοδωρής Δρίτσας, θα παρευρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 16:30, στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı