You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Θ. Διαβολάκης: “Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ χωρίς αποζημίωση στην κινέζικη πολυεθνική”

Θ. Διαβολάκης: “Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ χωρίς αποζημίωση στην κινέζικη πολυεθνική”

Θ. Διαβολάκης: “Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ χωρίς αποζημίωση στην κινέζικη πολυεθνική”

Μαζική συμμετοχή και πλούσια συζήτηση στην εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και του ψηφοδελτίου της «Ανταρσία στο Λιμάνι», που έγινε το Σάββατο 13 Απρίλη στην αίθουσα της 2ης δημοτικής κοινότητας.

Την εκδήλωση άνοιξαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τις γειτονιές της πόλης. Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Αλφιέρης από την Καλλίπολη, ιδιωτικός υπάλληλος, μίλησε για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, τους αγώνες των κατοίκων της Πειραϊκής για να ανατραπεί το Master Plan της Cosco και των λιμενεργατών ενάντια στο εργασιακό κάτεργο που προσπαθεί να στήσει σε όλη την πόλη η κινέζικη πολυεθνική.

Ο Θανάσης Διαβολάκης υποψήφιος δήμαρχος της ‘ΑσΛ”,  οικονομολόγος και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, ξεκίνησε με τη σημασία των εκλογών για την καταδίκη της κυβέρνησης, της δεξιάς και της ακροδεξιάς, για να εκφραστεί το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα των αντιμνημονιακών αγώνων και του “ΟΧΙ “, για τη διέξοδο που προτείνει Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Για τον Πειραιά, τόνισε ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με την προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να κυριαρχήσει στην πόλη, από τη μια με την ανάδειξη των Μώραλη- Μαρινάκη στη Δημοτική Αρχή κι από την άλλη με το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco. Έτσι, ο Πειραιάς γίνεται πηγή κέρδους για τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά αβίωτος για τους κατοίκους του. «Οι τρείς βασικοί διεκδικητές του Δήμου κκ. Μώραλης, Βλαχάκος, Μπελαβίλας αποδέχονται το master plan και την παρουσία της Cosco. Το δικό μας master plan είναι η επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ χωρίς αποζημίωση στην κινέζικη πολυεθνική, λιμάνι δημόσιο με εργατικό- λαϊκό έλεγχο». Ανέδειξε επίσης ως βασικά προβλήματα, το υψηλό δημοτικό χρέος και την τεράστια μείωση των κρατικών πόρων προς τους Δήμους. “Η δική μας πρόταση είναι η διαγραφή του χρέους, έχει ήδη εξοφληθεί αλλά το πληρώνουμε με 7,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Η πόλη χρειάζεται αυτά τα χρήματα για τις ανάγκες των κατοίκων της.”

“Υποβαθμισμένη πόλη ο Πειραιάς”

” Ο Πειραιάς είναι εγκαταλειμμένη και υποβαθμισμένη πόλη, από το κέντρο μέχρι τις γειτονιές του. Χρειάζεται σημαντικά έργα υποδομής, όπως αντιπλημμυρικά, περισσότερο πράσινο, χώρους αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση, καθαριότητα, καλύτερη συγκοινωνία, σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μπορούμε να αγωνιστούμε για όλα αυτά και να τα κερδίσουμε. Η πρόταση της «Ανταρσία στο Λιμάνι» είναι πρόταση αγώνα για έναν Πειραιά στα χέρια των εργαζόμενων κατοίκων του. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλες και όλους», τόνισε παρουσιάζοντας τους 35 πρώτους υποψήφιους του σχήματος.

“Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν εργαζόμενοι, -ες, συνταξιούχοι, φοιτητές, -τριες, από όλες τις γειτονιές και τα κινήματα της πόλης, οι μισές υποψήφιες είναι γυναίκες, μεγάλη είναι η συμμετοχή της νεολαίας”.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν η Δήμητρα Βήνη και η Κατερίνα Σταύρου, από το κίνημα των κατοίκων της Πειραϊκής ενάντια στην επέκταση της Cosco, καλώντας όλους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Απρίλη στις 7μμ στην πλατεία Κοραή.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı