You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Θα τάιζαν τους ασθενείς του Μεταξά με αλλοιωμένη γαλοπούλα!

Θα τάιζαν τους ασθενείς του Μεταξά με αλλοιωμένη γαλοπούλα!

Θα τάιζαν τους ασθενείς του Μεταξά με αλλοιωμένη γαλοπούλα!

Κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων κρεάτων και αλιευμάτων στην Κρεαταγορά του Ρέντη και την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Σε δεσμεύσεις μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων τροφίμων ζωικής προέλευσης, τα οποία πρόκειται να καταστραφούν με βάση την κτηνιατρική νομοθεσία, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες οι κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Αναλυτικότερα,

1. Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου κατασχέθηκαν συνολικά 470 κιλά νωπών αλιευμάτων. Από αυτά, 320 κιλά άγνωστου ιδιοκτήτη κατασχέθηκαν στην προβλήτα της ιχθυόσκαλας, ενώ κατασχέθηκαν άλλα 150 κιλά νωπών αλιευμάτων ιχθυοκαλλιέργειας, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΟΡΚΑ ΕΠΕ», χωρίς τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

2. Στο εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος «ΕΚΡΕΤ ΑΕΒΕ» κατασχέθηκαν συνολικά 537 κιλά βόειου κατεψυγμένου κιμά. Τα 300 κιλά βρέθηκαν στα ψυγεία της εταιρείας και κατασχέθηκαν λόγω αλλαγών στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες. Τα υπόλοιπα 237 κιλά κατασχέθηκαν μετά από αίτημα ανάκλησης της εταιρείας προς τους πελάτες της και επιστροφή των προβληματικών προϊόντων με αλλαγές οργανοληπτικών χαρακτήρων.

3. Στο Νοσοκομείο «Μεταξά» κατασχέθηκαν 131 κιλά νωπού φιλέτου γαλοπούλας, με προμηθευτή την εταιρεία «ΛΑΚΡΕ ΑΕ», με αρχόμενες αλλαγές οργανοληπτικών χαρακτήρων.

Για τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Παράλληλα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Κρεαταγοράς Ρέντη, στις 25/9/2012, οι κτηνίατροι της Π.Ε. Πειραιά κατέσχεσαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση 16.320 κιλά διαφόρων ειδών κρεάτων. Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 7.010 κιλά κρεάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» και 9.310 κιλά κρεάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας «Αφοί Γ. ΜΠΕΛΛΑ ΟΕ», λόγω απευθείας πώλησης από τα φορτηγά ψυγεία των ιδιοκτητών στον προαύλιο χώρο του ΟΚΑΑ, ενώ δεν επιδείχτηκαν και οι προβλεπόμενες άδειες μεταφοράς κρεάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ρέντη και ο ΟΚΑΑ Ρέντη.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı